Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιερρακάκης για νέους διορισμούς: Περισσότεροι από συνταξιοδοτήσεις-Στόχος πολλές θέσεις αναπληρωτών να γίνουν μόνιμες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιερρακάκης για νέους διορισμούς: Θα είναι περισσότεροι από τις συνταξιοδοτήσεις-Στόχος ένα μεγάλο κομμάτι θέσεων αναπληρωτών να γίνουν μόνιμες.

Πιερρακάκης για νέους διορισμούς

“Στόχος μας είναι να μπορέσουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των θέσεων εν τέλει να τις μετατρέψουμε σε μόνιμες θέσεις. Αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί” επισήμανε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στο Κέντρο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, αναφορικά με το ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα υπήρξε ο εξής διάλογος:

Ερώτηση δημοσιογράφου

“Με τους αναπληρωτές καθηγητές τι θα γίνει. Εδώ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι παραμένουν αναπληρωτές, δεν διορίζονται τόσα χρόνια, τι θα γίνει μ αυτό;”.

Απάντηση Υπουργού

“Αυτό είναι ένα ζήτημα που το είδαμε να διευρύνεται τα χρόνια των μνημονίων που δεν μπορούσαν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Υπήρξε μια αντιστροφή την προηγούμενη τετραετία, την πρώτη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου είχαμε 28.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση πολύ περισσότερους από τις αφυπηρετήσεις, από όσους έβγαιναν στη σύνταξη και ένα κομμάτι που έχει αυξηθεί αυτός ο αριθμός προέρχεται από τη μέριμνα της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να εστιάσει στην Ειδική Αγωγή. Περίπου 20.000 από τις προσλήψεις αναπληρωτών είναι στην Παράλληλη Στήριξη, στα Ειδικά Σχολεία. Το νούμερο, ο αριθμός αυτός δεν υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια”.

Ερώτηση δημοσιογράφου

“Μπορεί να υπάρχει μόνιμος διορισμός αναπληρωτών ναι ή όχι;”

Απάντηση Υπουργού

“Στόχος μας είναι να μπορέσουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των θέσεων εν τέλει να τις μετατρέψουμε σε μόνιμες θέσεις. Αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι να δούμε το κεκτημένο της προηγούμενης τετραετίας όπου είχαμε πολύ περισσότερους διορισμούς από ότι συνταξιοδοτήσεις, από ότι αφυπηρετήσεις και να ζητήσω από όσους μας βλέπουν να θεωρήσουν ότι αυτό το κεκτημένο αυτή η λογική θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα για να στηριχθεί καλύτερα η Παιδεία στη χώρα μας”.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση 

Πιερρακάκης για μεταρρύθμιση ΑΕΙ: Εθνικό συμφέρον να πραγματοποιηθεί με λογική συναίνεσης

Πιερρακάκης-εκπαίδευση 2024: Μεγάλες τομές σε όλες τις βαθμίδες-3 πυλώνες παρεμβάσεων 

Καλωσόρισμα Πιερρακάκη στη νέα Υφυπουργό Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη και ξεπροβόδισμα στη Δόμνα Μιχαηλίδου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση