Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιερρακάκης για σχολεία και μαθητές πληγεισών περιοχών και για τα κενά στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιερρακάκης για σχολεία και μαθητές πληγεισών περιοχών και για τα κενά στα σχολεία – Τι είπε στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” του ΑΝΤ1.

Πιερρακάκης για σχολεία και μαθητές πληγεισών περιοχών και για τα κενά

Στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” του ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης για το άνοιγμα των σχολείων στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία, νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και για τα κενά στα σχολεία.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός τοποθετήθηκε ως εξής:

Για το τι θα γίνει με τα σχολεία και τους μαθητές των πληγέντων περιοχών είπε:

– Ασχολούμαστε νυχθημερόν με τα σχολεία στη Θεσσαλία. Εχουμε ένα πληθυσμό στη Θεσσαλία 88.000 μαθητών, 1000 σχολικές μονάδες και πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς. Ολα τα σχολεία δεν θα μπορούν να ανοίξουν, αύριο έχουμε σύσκεψη με του Διευθυντές.

– Την εικόνα ποια παιδιά θα χρειασθεί να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία θα την έχουμε αύριο. Θα παρέμβει και η ΚΤΥΠ. Μπορεί κάποια σχολεία να μην μπορέσουν ν ανοίξουν για μήνες, εκεί θα χτίσουμε οικίσκους όπως στο Αρκαλοχώρι.

– Για ψυχολογική υποστήριξη, είμαστε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα μεταβεί κλιμάκιο με ειδικούς στη Θεσσαλία την Παρασκευή γι αυτό το λόγο. Επίσης έχουν βραχεί βιβλία αλλά το αντιμετωπίζουμε με τον Διόφαντο.

– Υπάρχει κράτος, το κράτος έκανε τον εμβολιασμό στην πανδημία, το κράτος έκανε τις διασώσεις, όμως  χρειαζόμαστε ένα καλύτερο κράτος.

Για τα κενά και τα βιβλία είπε:

– Μιλάμε για 200. 000 εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν κενά, γιατί υπάρχουν άδειες. Κρινόμαστε στην ικανότητά μας να καλύψουμε τα κενά γρήγορα και μέσα στο μήνα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα δείτε τις πως θα καλυφθούν.

– Τα βιβλία είναι στην ώρα τους και το θέμα είναι η Θεσσαλία, όπου πρέπει να αντικατασταθούν.

Δείτε σχετικά

Β Φάση προσλήψεων-κάλυψη κενών: Στις 4 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών πληγεισών περιοχών: Τι έχει προβλεφθεί 

Δείτε επίσης

Η Ζέττα Μακρή για αυτοψία στα προσβάσιμα σχολεία σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα  

Στον αγιασμό στο σχολείο Παλαγίας Εβρου που κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Παιδείας 

Παρουσίαση αναπληρωτών από ή προς τις πληγείσες περιοχές: Μπορούν επόμενη μέρα, όταν έχουν δυνατότητα πρόσβασης 

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία: Μη διεξαγωγή μαθημάτων από τη Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση