Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιερρακάκης-μόνιμοι διορισμοί 2024: Πιστεύω θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιερρακάκης-μόνιμοι διορισμοί 2024: Πιστεύω θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα – Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 για τους αναπληρωτές και την ανάγκη διορισμών.

Πιερρακάκης-μόνιμοι διορισμοί 2024

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους αναπληρωτές (Σ.Σ για τους νέους μόνιμους διορισμούς) κι αν θα είναι περισσότεροι φέτος από ότι πέρσι, ρώτησε η δημοσιογράφος στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα” του ΑΝΤ1 τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη, σήμερα Σάββατο 10.02.2024, ο οποίος απάντησε ως εξής:

“Δεν έχουμε ακόμη την ημερομηνία, είμαστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για να δούμε πόσοι θα είναι οι μόνιμοι διορισμοί φέτος, άλλωστε τα τελευταία χρόνια από το 2019 και μετά οι διορισμοί ήταν πολλοί περισσότεροι από τις αφυπηρετήσεις, από τις συνταξιοδοτήσεις. Εχουμε μια λογική, επειδή έχουμε πολλούς αναπληρωτές στο σύστημα, ο στόχος είναι να μετατρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απ αυτές τις θέσεις σε μόνιμες. Σε ένα βαθμό μια ευελιξία χρειάζεται το σύστημα γιατί πάντα  μπορεί να προκύψει κάτι έκτακτο, κάποιος αρρωσταίνει, κάποιος μπορεί να πάρει μια άδεια, αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των αναπληρωτών. Πρέπει αυτός ο αριθμός να μειωθεί υπέρ των μόνιμων”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου πότε το βλέπει να γίνεται αυτό ο Υπουργός απάντησε ότι “πιστεύω θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα”.

Επιπροσθέτως ο κος Πιερρακάκης μίλησε για το νέο υπό διαβούλευση έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024, σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» και για το εθνικό απολυτήριο σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε επίσης

Σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου 

Διατάξεις για επιλογή προϊσταμένου σε μονοθέσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία στο ν/σ για τα Πανεπιστήμια 

Μόνιμοι διορισμοί και στα ΚΕΔΑΣΥ με διάταξη στο ν/σ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια 

Εκτός έδρας και οδοιπορικά για Συμβούλους Εκπαίδευσης και Επόπτες Ποιότητας στο ν/σ για τα Πανεπιστήμια 

Τράπεζα Θεμάτων στα Λύκεια ΕΝΕΕΓΥΛ: Διάταξη στο ν/σ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια 

Δείτε επίσης

Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία: Παράθεση στοιχείων από το ΥΠΑΙΘΑ στη Βουλή 

Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ στις 28.02.2024: “Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας” 

ΠΟΣΥΠ-πειθαρχικά: Ανεδαφικές οι καταληκτικές ημερομηνίες καταχώρισης στοιχείων στην πλατφόρμα e-peitharxika

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση