Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή για τη βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών αποφοίτων προγραμμάτων ΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή για τη βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών, των αποφοίτων των προγραμμάτων “Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”.

Πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Ερώτηση της κας Ραλλίας Χρηστίδου και 29 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στη Βουλή με θέμα: Ημερομηνία απόκτησης βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών, των αποφοίτων των προγραμμάτων “Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης“.

Με την ερώτηση αυτή οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαφοράς στην ημερομηνία βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών των αποφοίτων των προγραμμάτων “Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”, διαφορά ημερομηνίας που προκαλεί σοβαρές αδικίες και στρεβλώσεις στην κατάρτιση των Πινάκων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2022

Ερώτηση

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Ημερομηνία απόκτησης βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών των αποφοίτων των προγραμμάτων “Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας οι φοιτητές του μεταπτυχιακού “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας (μεταπτυχιακό με ελληνικό ΦΕΚ) έλαβαν βεβαίωση κτήσης του μεταπτυχιακού τους χωρίς να έχει λήξει το 4ο εξάμηνο της φοίτησής τους, με αποτέλεσμα οι εν λόγω φοιτητές να προλάβουν να τις δηλώσουν στις προκηρύξεις 1-5ΕΑ/2022, σε αντίθεση με άλλους τελειόφοιτους φοιτητές άλλων μεταπτυχιακών προγραμμάτων που δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν.

Για το θέμα αυτό έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες από μεμονωμένους φοιτητές αλλά και δημόσια επιστολή των αποφοίτων του 2019 του ιδίου μεταπτυχιακού “Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης” Λευκωσίας-Πατρών (για τους οποίους δεν ίσχυσε τέτοια ρύθμιση), ενώ για την προφανή άνιση μεταχείριση διαμαρτύρονται, παρόμοια, με δημόσια ανακοίνωσή τους και οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση των Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού Και Γραπτού Λόγου” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου (ΕΑΠ).

Επειδή δεν είναι δυνατόν το διετές μεταπτυχιακό “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” από τα συνεργαζόμενα Τμήματα Επιστημών της Εκπ/σης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Παν/μίου Πατρών & Παιδαγωγικών Σπουδών του Παν/μίου Λευκωσίας να δίνει βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών τον Μάιο, πριν να ολοκληρωθεί το 4ο εξάμηνο, ενώ όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια δίνουν βεβαίωση κτήσης τον Ιούνιο, μετά το τέλος του εαρινού εξαμήνου.

Επειδή αυτή η διαφορά στην ημερομηνία κτήσης προκαλεί σοβαρές αδικίες και στρεβλώσεις στην κατάρτιση των Πινάκων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Επειδή η Γενική Δ/νση Ανωτάτης Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ, όπως φαίνεται από τα σχετικά δημοσιεύματα, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια επίλυσης του προβλήματος.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Τι άμεσα μέτρα θα λάβει προκειμένου να ισχύσουν ίδια κριτήρια, ως προς την ημερομηνία απόκτησης βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών, των αποφοίτων των προγραμμάτων «Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης»;

2. Προτίθεται να επιλύσει με νομοθετική ρύθμιση και κατά τρόπο ενιαίο το θέμα αυτό;

Οι ερωτώσες/ώντες Βουλεύτριες/λευτές

Δείτε επίσης

Κόπτσης-Ολοκλήρωση διορισμών τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου-30.08 οι αναπληρωτές στα σχολεία-Βάσεις έως 20.07 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Βουλή-Διατάξεις: Αύξηση ποσού για πρόσληψη αναπληρωτών-επιμίσθιο Συντον. εξωτερικού-εκλογές πρυτανικών αρχών 

Ερώτηση στη Βουλή για νέους πίνακες Γενικής Αγωγής, προς την Υπουργό Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση