Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πίνακες ΕΒΠ-Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας προς τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πίνακες ΕΒΠ-Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας προς τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ σε σχέση με τα λάθη στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα των υποψήφιων αναπληρωτών-μελών ΕΒΠ για την προκήρυξη 1ΕΑ/2022.

Πίνακες ΕΒΠ-Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο ΑΣΕΠ κο Αθανάσιο Παπαϊωάννου ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας ζητά την επανεξέταση των Προσωρινών Πινάκων για την Προκήρυξη 1ΕΑ/2022 του ΕΒΠ, “συνυπολογίζοντας ότι πίσω από κάθε αριθμό αντιστοιχεί ένας άνθρωπος και μια οικογένεια και ένα πιθανό λάθος ή μια ενδεχόμενη αστοχία, ίσως στερήσει το δικαίωμα από κάποιον συνάδερφο/ισσα την εργασία του για 2 έτη τουλάχιστον”.

Ακολουθεί η επιστολή

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ)

Λαμία, 26/07/2022

Αρ. Πρωτ.: 282

Προς

Τον Πρόεδρο ΑΣΕΠ κο Α. Παπαϊωάννου                                                                                      

Κοινοποίηση

  • Στον Διευθυντή ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ κο Χ.Παπαϊωάννου
  • Στην Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ & ΕΒΠ ΥΠΑΙΘ κα Ν. Φυτουράκη
  • Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
  • Στα μέλη του Συλλόγου

 ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας σε σχέση με τα λάθη στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα των υποψήφιων αναπληρωτών-μελών ΕΒΠ για την προκήρυξη 1ΕΑ/2022»

Αξιότιμε κε Πρόεδρε

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ που εργάζονται σε σχολεία της ειδικής, της γενικής εκπαίδευσης και στα ΚΕΔΑΣΥ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τα σημαντικά λάθη, που σύμφωνα με αναφορές συναδέρφων μας, παραμένουν στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα της προκήρυξης 1ΕΑ/2022, παρά τις ανακοινοποιήσεις που έγιναν από το φορέα σας.

Ειδικότερα, τα κυριότερα λάθη-παραλείψεις-αστοχίες, σύμφωνα με τις αναφορές συναδέρφων μας, αφορούν στα κάτωθι σημεία:

  • δεν έγινε προσμέτρηση και μοριοδότηση των ανήλικων τέκνωνενώ έχουν δηλωθεί σωστά στον ΟΠΣΥΔ και έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους υποψηφίους,
  • υπήρξε τεχνική αδυναμία του πληροφοριακού συστήματος της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ,όπου κατά τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης στην καταχώρηση του πεδίου “ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ, δεν έδινε σε κάποιες περιπτώσεις τη δυνατότητα καταχώρησης των πτυχίων τους (σωστή αντιστοίχιση κωδικού με το αντίστοιχο πτυχίο) με  συνέπεια να απορρίπτονται πολλοί υποψήφιοι από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης,
  • λανθασμένη προσμέτρηση των αντικειμενικών προσόντων των υποψηφίων είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω (πχ προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες περιοχές), με αποτέλεσμα άλλοι υποψήφιοι να έχουν περισσότερα μόρια από ότι πρέπει και άλλοι με περισσότερα τυπικά προσόντα να μοριοδοτούνται με λιγότερα μόρια,
  • τεχνικά ζητήματα στην μεταφόρτωση των στοιχείων τους στον ΟΠΣΥΔ, με αποτέλεσμα ενώ οι υποψήφιοι είχαν ανεβάσει τα αρχεία τους να μην φαίνονται στο σύστημα και κατά συνέπεια να μην μοριοδοτούνται.

Για τους παραπάνω λόγους και επικαλούμενοι την ευαισθησία σας, ζητούμε σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΑΙΘ, την επανεξέταση των προσωρινών πινάκων για την προκήρυξη 1ΕΑ/2022, συνυπολογίζοντας ότι πίσω από κάθε αριθμό αντιστοιχεί ένας άνθρωπος και μια οικογένεια και ένα πιθανό λάθος ή μια ενδεχόμενη αστοχία, ίσως στερήσει το δικαίωμα από κάποιον συνάδερφο/ισσα την εργασία του για 2 έτη τουλάχιστον.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε με κάθε τρόπο την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της ανεξάρτητης αρχής του ΑΣΕΠ, και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνετε, δείχνοντας τη δέουσα προσοχή στις επισημάνσεις που σας κάνουμε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, συνεργασία και επικοινωνία και ελπίζουμε στη δίκαιη διευθέτηση του ζητήματος.

 Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος      Βούγιας Βασίλειος

Ο Γραμματέας      Κυργιόπουλος Ιωάννης

 Δείτε επίσης

Αίτημα συνάντησης ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας για τους Προσωρινούς Πίνακες ΕΒΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ για τα λάθη στους πίνακες ΕΒΠ: Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής 

Διαμαρτυρία για Πίνακες ΕΒΠ από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Με οριστικούς να προσληφθούν αναπληρωτές 

Προσωρινός Πίνακας ΕΒΠ-Διαδικασία ενστάσεων: Ενημέρωση από Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια 

Νέα ορθή επανάληψη Προσωρινού Πίνακα ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ: Ενστάσεις από 21.07 έως 02.08.2022 

Σχετικά με τον Προσωρινό Πίνακα ΕΒΠ: Πληροφορίες από ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας-Επιστολή στο ΑΣΕΠ από ΣΕΕΠΕΑ Δυτ. Ελλάδας 

Απορριπτέοι ΕΒΠ Προκήρυξης 1ΕΑ/2022 λόγω κωδικού τίτλου σπουδών: Μιλούν για αστοχία συστήματος ΑΣΕΠ 

Αιτήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για διορισμό: Από Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 | Η Πρόσκληση 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση