Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πίνακες Γενικής: Ερωτήσεις & Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ προς διευκόλυνση διαδικασίας αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών.

Πίνακες Γενικής

Ακολούθως παρουσιάζουμε προς διευκόλυνση των συναδέλφων εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης στους Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης με κατάθεση δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις Προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019, αλλά και ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για την 1 ΓΕ/2019.

 1. Κατάλογο συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων επί της διαδικασίας, από την ΔΠΕ Κορινθίας.
 2. Βοηθητικές Φόρμες Υπολογισμού Προϋπηρεσίας, από την ΔΔΕ Σερρών
 3. Video για το πως μπορείτε να υποβάλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση στο ΑΣΕΠ, της Ομάδας Αλληλοβοήθειας για τις αιτήσεις Γενικής
 4. Παράθεση επισημάνσεων από ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας, του especial.gr

Πίνακες Γενικής – Αναλυτικά

1. Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις ως προς τη διαδικασία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Η ΔΠΕ Κορινθίας, παρουσιάζει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις ως προς τη διαδικασία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ως μέρος της διαδικασίας ένταξης στους πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης για διορισμό ή πρόσληψη (δεν αφορά το μέρος της διαδικασίας της ηλεκτρονικής αίτησης στο ΑΣΕΠ)

Σημείωση

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Οι Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις
 • Μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά μου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης;

ΝΑΙ. Δεν έχει καμία σημασία ποια Διεύθυνση είχατε παλιότερα δηλώσει ως Διεύθυνση τήρησης φακέλου, ούτε σε ποια Διεύθυνση εργάζεστε φέτος. Μπορείτε να τα καταθέσετε όπου επιθυμείτε.

 • Μπορεί να καταθέσει κάποιος άλλος την αίτηση και τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση;

Ναι, με νόμιμη εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη αρμόδια υπηρεσία

 • Δεν έχω την ταυτότητά μου, μπορώ να καταθέσω την αίτηση;

Όχι, θα πρέπει να επιδείξετε ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο ταυτοποιητικό έγγραφο για την κατάθεση.

 • Μπορώ να καταθέσω την αίτηση και να σας φέρω άλλη μέρα ένα δικαιολογητικό που ξέχασα;

Όχι. Παραλαμβάνονται μόνο πλήρεις αιτήσεις. Θα πρέπει να επανέλθετε όταν είναι όλα τα δικαιολογητικά συνημμένα στην αίτησή σας.

 • Δεν έχω φάκελο στο ΟΠΣΥΔ. Μπορώ να καταθέσω την αίτηση και να φροντίσω μετά την εγγραφή μου στο ΟΠΣΥΔ;

Όχι. Αν δεν έχετε κάνει εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ δεν θα γίνεται δεκτή η κατάθεση της αίτησής σας.

 • Στο ΟΠΣΥΔ δεν υπάρχουν καταχωρισμένα τα πτυχία ξένης γλώσσας ή Η/Υ κλπ. Γιατί;

Αν δεν είχατε συμμετάσχει στη διαδικασία για κατάρτιση πινάκων Ειδικής Αγωγής (κατά την οποία ήταν η πρώτη φορά που καταχωρίστηκαν επιπλέον προσόντα στο ΟΠΣΥΔ) προφανώς και δεν είναι καταχωρισμένα τα πτυχία σας. Για τη Γενική Εκπαίδευση η καταχώριση θα γίνει μέσω της τωρινής διαδικασίας της προκήρυξης 1ΓΕ/2019.

 • Χρειάζομαι βεβαίωση υπηρεσίας για το έτος 2019-2020 ή για προηγούμενα έτη;

Όχι, όπως αναφέρει και η πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ δεν χρειάζεστε βεβαιώσεις για προϋπηρεσίες σε δημόσια σχολεία. Όλες οι προϋπηρεσίες σας είναι περασμένες στο ΟΠΣΥΔ (ελέγξτε τα στοιχεία σας στο σύστημα) και η φετινή σας πρόσληψη είναι καταχωρισμένη επίσης.

 • Στο ΟΠΣΥΔ εμφανίζεται η προϋπηρεσία του 2018-2019 περασμένη έως την ημερομηνία 5/6/2019. Τι κάνω;

Το ΟΠΣΥΔ θα διορθώσει τις καταχωρίσεις και θα τις κάνει έως 21/6/2019 κανονικά. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Η διόρθωση θα γίνει από το ΥΠΑΙΘ. Η προϋπηρεσία σας μοριοδοτείται ολόκληρη για τη χρονιά χωρίς πρόβλημα.

 • Πως θα υπολογίσω τη φετινή μου προϋπηρεσία;

Υπολογίζετε από την ημερομηνία της υπουργικής απόφασης πρόσληψής σας έως την 3/2/2020.

 • Αν η συνολική μου προϋπηρεσία είναι 28 μήνες και 18 ημέρες τι καταχωρώ ως μήνες προϋπηρεσίας στο ΑΣΕΠ; 28 μήνες ή 29 μήνες;

Εφόσον μοριοδοτούνται οι πραγματικοί μήνες προϋπηρεσίας, λογικά θα είναι 28 αλλά ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΣΕΠ για ερωτήσεις που αφορούν τη διαδικασία συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής σας αίτησης.

 • Έχω υποβάλλει αίτηση και δικαιολογητικά στην προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής. Τα επανυποβάλλω;

Όσα βλέπετε καταχωρισμένα στο ΟΠΣΥΔ τα αναφέρετε στην Υποενότητα Ι της αίτησης. Υποβάλλετε μόνο δικαιολογητικά που δεν βλέπετε καταχωρισμένα στο ΟΠΣΥΔ (διότι π.χ. αποκτήθηκαν μετά το πέρας της διαδικασίας της Ειδικής αγωγής) ΚΑΙ υποχρεωτικά υποβάλλουν ΟΛΟΙ το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναγράφεται στην Υποενότητα ΙΙΙ) και τυχόν πιστοποιητικό αναπηρίας >50% εκτός αν το είχατε ήδη υποβάλλει στην Ειδική Αγωγή και δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του.

 • Πρέπει να κάνω και τις δύο διαδικασίες; Στο ΑΣΕΠ και στη Διεύθυνση;

Ναι, θα πρέπει να ολοκληρώσετε σωστά και τις δύο διαδικασίες για την ένταξή σας στους πίνακες και την ορθή μοριοδότηση των κριτηρίων σας.

 • Δεν έκανα την αίτησή μου στο ΑΣΕΠ ακόμα και έχει λήξει η προθεσμία της 3/2/2020 αλλά είμαι εντός προθεσμίας για τη διαδικασία στη Διεύθυνση. Θα ληφθεί υπόψη η αίτησή μου;

Ως προς την καταχώριση των δικαιολογητικών σας στο ΟΠΣΥΔ ναι, διότι έχει άλλη καταληκτική ημερομηνία αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί η ένταξή σας στους πίνακες οπότε δεν θα έχει ουσιαστική σημασία η ενημέρωση του φακέλου σας στο ΟΠΣΥΔ.

 • Μπορώ να σας δώσω τους κωδικούς μου taxisnetνα μου φτιάξετε φάκελο στο ΟΠΣΥΔ γιατί δεν τα κατάφερα;

ΟΧΙ. Το ΟΠΣΥΔ έχει αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οποιασδήποτε τεχνικής βοήθειας από τη Διεύθυνση. Αν έχετε τεχνικό θέμα με τη δημιουργία του λογαριασμού σας στον ΟΠΣΥΔ θα πρέπει να στείλετε emailστο opsydhelp@minedu.gov.gr

 • Έφτιαξα το φάκελό μου στο ΟΠΣΥΔ αλλά γράφει ότι πρέπει να γίνει επικαιροποίηση. Τι κάνω;

Η επικαιροποίηση θα γίνει όταν καταθέσετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά σας.

 • Μπορείτε να με βοηθήσετε με την κατάθεση της αίτησης στο ΑΣΕΠ;

Όχι, η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά από τους ενδιαφερόμενους και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα βοήθειας από τη Διεύθυνση.

 • Δεν έχω διαβάσει την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μπορείτε να μου πείτε εν συντομία τι χρειάζομαι;

ΟΧΙ. Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά την προκήρυξη και την πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ. Η ευθύνη της σωστής ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανήκει στους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες. 

 • Χρειάζεται να προσκομίσω επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών;

Για έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες, δήμους κλπ αρκεί ένα ευκρινές αντίγραφό τους

Για έγγραφα ιδιωτικής προέλευσης απαιτείται επικυρωμένο αντίγραφο ΕΚΤΟΣ από τις βεβαιώσεις γνώσης Η/Υ.

 • Πρέπει να σας φέρω το παράβολο ή αντίγραφο του παραβόλου;

ΟΧΙ, το παράβολο αφορά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής σας στο ΑΣΕΠ. Δεν χρειάζεται παράβολο για την κατάθεση των δικαιολογητικών σας σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 • Θα παραλάβω απόδειξη κατάθεσης της αίτησής μου;

Ναι. Πρέπει να προσκομίσετε φωτοαντίγραφο της αίτησής σας μαζί με το πρωτότυπο. Το φωτοαντίγραφο θα σας επιστραφεί υπογεγραμμένο και με αριθμό πρωτοκόλλου.

 • Μόλις καταθέσω την αίτηση εμφανίζονται τα κριτήρια στον φάκελό μου στο ΟΠΣΥΔ;

Όχι αμέσως, θα εμφανιστούν μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η καταχώριση από τη Διεύθυνση.

 • Κάνω μεταπτυχιακό αλλά θα το ολοκληρώσω μετά την παρέλευση της προθεσμίας, μπορώ να καταθέσω βεβαίωση ότι παρακολουθώ το μεταπτυχιακό και να προσμετρηθεί;

Όχι. Θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό σας (αντίστοιχα οποιοδήποτε σεμινάριο κλπ) για να καταχωριστεί στο ΟΠΣΥΔ.

 • Έχω δύο κλάδους περασμένους στο ΟΠΣΥΔ, ΠΕ70 και ΠΕ03. Υποβάλλω τα δικαιολογητικά μου και στην Α/θμια και στην Β/θμια;

Όχι. Αν οι δύο κλάδοι εμφανίζονται κανονικά στο ΟΠΣΥΔ υποβάλλετε τα δικαιολογητικά σας σε μία Δ/νση είτε Α/θμιας είτε Β/θμιας.

 • Πήρα και δεύτερο πτυχίο με το οποίο εντάσσομαι στον κλάδο π.χ. ΠΕ02. Πως μπορώ να προσθέσω τον κλάδο στο ΟΠΣΥΔ όπου εμφανίζεται μόνο ο αρχικός μου κλάδος ΠΕ60;

Θα υποβάλλετε το πτυχίο σας με την αίτηση και τα δικαιολογητικά σας σε Δ/νσηΒ/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκει ο νέος κλάδος που θέλετε να προσθέσετε. Δεν προσέρχεστε και σε Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης. Αν θέλετε να συμμετέχετε και στις δύο προκηρύξεις 1Γ/2019 και 2Γ/2019 θα πρέπει να υποβάλλετε τα δικαιολογητικά σας με βάση την προθεσμία της πρώτης προκήρυξης, ήτοι έως 12/2/2020. Από εκεί και πέρα, η αίτηση ένταξής σας και στους αντίστοιχους πίνακες γίνεται στο ΑΣΕΠ.

Αντίστοιχα, αν ανήκετε ήδη σε κλάδο Β/θμιας και αποκτήσατε πτυχίο κλάδου Α/θμιας, υποβάλλετε το νέο σας πτυχίο μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά και την αίτησή σας σε Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

___________________

Πίνακες Γενικής

2. Βοηθητικές Φόρμες Υπολογισμού Προϋπηρεσίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών παρουσιάζει Βοηθητικές Φόρμες Υπολογισμού Προϋπηρεσίας

Δείτε τις Βοηθητικές Φόρμες Υπολογισμού Προϋπηρεσίας εδώ

___________________

3. Ηλεκτρονική αίτηση ΑΣΕΠ: Video και επισημάνσεις

Δείτε σε ένα σύντομο video πως μπορείτε να υποβάλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση στον Α.Σ.Ε.Π. για τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019.
Δείτε το video εδώ

___________________

4. Προκηρύξεις 1ΓΕ-2ΓΕ: Επισημάνσεις σύμφωνα με το ΑΣΕΠ και ΥΠΑΙΘ για υποβολή δικαιολογητικών και αίτηση

Σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, για τις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019και την υποβολή δικαιολογητικώνστις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τοespecial.grπαραθέτει αναλυτικά τις απαντήσεις, επί σχετικών θεμάτων της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών που έδωσε το ΑΣΕΠκαι το ΥΠΑΙΘ, για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ, 2ΕΑ, 3ΕΑ/2019 Ειδικής Αγωγής.
Η παράθεση των ακόλουθων επισημάνσεων πιστεύουμε πως θα βοηθήσει τους/τις υποψήφιους/ες στη διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στις Δ/νσεις και στην ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ.
Δείτε αναλυτικά εδώ

___________________

Δείτε σχετικά βοηθητικά links

Προκηρύξεις – Προσκλήσεις

Αιτήσεις Προκήρυξης 1ΓΕ/2019: Ανακοίνωση ΑΣΕΠ – Εως 03/02/2020
ΑΣΕΠ Ανακοίνωση: Για προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019
ΦΕΚ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2019: Αιτήσεις 15 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2020 και 5 έως 24/02/2020
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γενικής: Για υποβολή δικαιολογητικών για 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019

Νέο!

Τροπολογία τοποθετήσεων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Κατατέθηκε στη Βουλή
Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή

Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΕΑΔ για Προκήρυξη 2Γ/2019: Σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε χρόνια
Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Υπόμνημα στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Για ποιο λόγο δεν δίδεται λύση στο μείζον θέμα του κλάδου;

Επίσης

Τα τελευταία νέα για μόνιμους διορισμούς
Περιοχές προτίμησης διορισμού: Κατάλογος σχολείων Νομών-Δήμων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

 1. Αναπληρωτής σε

  Προσοχή: η “βοηθητική φόρμα υπολογισμού προϋπηρεσίας” (http://srv-dide.ser.sch.gr/didenew/?page_id=15583) δεν υπολογίζει σωστά την προϋπηρεσία. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη μεταβλητή “εβδομαδιαίο ωράριο”. Για παράδειγμα, αναπληρωτής σε ΚΕΣΥ με 30 ώρες/εβδ., από 23/09/2019 έως 24/02/2020, δεν μπορεί να έχει συμπληρώσει για αυτο το διάστημα 7 μήνες και 3 ημέρες, όπως το υπολογίζει η φόρμα. Αντίθετα, έχει συμπληρώσει 5 μήνες και 2 ημέρες. Μέχρι να διορθώθεί, να την αποφύγετε.

Γράψτε μία απάντηση