Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

PISA 2022: Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα στα 238 σχολεία της χώρας-Αποτελέσματα τον Δεκέμβριο του 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PISA 2022: Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα στα 238 σχολεία της χώρας-Τα αποτελέσματα για όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα ανακοινωθούν από τον ΟΟΣΑ τον Δεκέμβριο του 2023.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα σχολεία της χώραs μας η διεξαγωγή του διεθνούς προγράμματος PISA 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Πήραν μέρος 238 σχολεία απ’ όλη τη χώρα, 6.600 15χρονοι/νες μαθητές/τριες της Α Λυκείου και οι διευθυντές/ντριες των σχολείων τους.

Σύμφωνα με το ΙΕΠ

Η έρευνα διήρκεσε ένα μήνα και η επιτυχία της διεξαγωγής οφείλεται κατά κύριο λόγο στους/στις 500 περίπου εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν συντονιστές/τριες των σχολείων που συμμετείχαν και στους/στις διευθυντές/ντριες αυτών.

Το ΙΕΠ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στην εκπαιδευτική κοινότητα και όλους/όλες τους/τις εμπλεκόμενους/νες για την άψογη συνεργασία.

Η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται με τη βαθμολόγηση και τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων. Τα αποτελέσματα του PISA 2022 για όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα ανακοινωθούν από τον Ο.Ο.Σ.Α τον Δεκέμβριο του 2023.

10 ερωτήσεις και απαντήσεις για την “Ελληνική PISA”

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κοινοποίησε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για την “Ελληνική PISA“, τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα δηλαδή, για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Εξετάσεις Ελληνικής PISA: Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο 

Εγκύκλιος: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών 2022-23-Ολοήμερο 

Εγκύκλιος: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Νηπιαγωγείων 2022-23-Το Ολοήμερο Πρόγραμμα

Εγκύκλιος: Προετοιμασία για e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23 

ΦΕΚ: Ηλεκτρονική έκδοση ΑΔΥΜ Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή-Η διαδικασία, ο τύπος, το περιεχόμενο 

Εισαγωγή στα Καλλιτεχνικά Σχολεία 2022-23: Η διαδικασία-Κατάλογος σχολείων 

Εισαγωγή στα Μουσικά Σχολεία 2022-23: Η διαδικασία-Κατάλογος σχολείων 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση