Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ τεσσάρων ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων του ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ: Και συγκεκριμένα για τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων: Φιλολογίας, Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής.

Πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε επισήμως, με την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), η πιστοποίηση τεσσάρων ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τα Τμήματα

Πρόκειται για τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) των Τμημάτων

  • Φιλολογίας,
  • Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,
  • Φαρμακευτικής και
  • Νοσηλευτικής.

Για τα εν λόγω ΠΠΣ το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της ΕΘΑΑΕ, κατά την 2η συνεδρίαση του στις 29/05/2020, έκανε δεκτές τις Εκθέσεις των αντίστοιχων κατά Τμήμα Επιτροπών Πιστοποίησης βάσει των οποίων:

(α) το ΠΠΣ του Τμήματος Φιλολογίας συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

(β) το ΠΠΣ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης συμμορφώνεται ικανοποιητικά με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

(γ) το ΠΠΣ του Τμήματος Φαρμακευτικής συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

(δ) το ΠΠΣ του Τμήματος Νοσηλευτικής συμμορφώνεται ικανοποιητικά με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Διάρκεια ισχύος

Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών των εν λογω τεσσάρων Τμημάτων, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

Συνολικά πιστοποιημένα προγράμματα

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης και την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων το ΕΚΠΑ διαθέτει πλέον 12 πιστοποιημένα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ 4 ακόμη προγράμματα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πιστοποίησης τους με εξ αποστάσεως διαδικασίες, στο διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2020.

Εκτός από τα 16 προγράμματα που έχουν πιστοποιηθεί ή έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους, άλλα 15 Τμήματα του Ιδρύματος έχουν υποβάλλει με τη βοήθεια της ΜΟ.ΔΙ.Π αίτηση και φάκελο πιστοποίησης στην ΕΘΑΕΕ και αναμένουν από το Σεπτέμβριο την διαδικασία πιστοποίησης τους”.

Βρείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Θάνου Δημόπουλου.

Δείτε επίσης

Πιστοποίηση αποφοίτων ΙΕΚ-ΣΕΚ 2020 από τον ΕΟΠΠΕΠ τέλος Αυγούστου

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών Λυκείων που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς 

Πρόσκληση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ 

Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ: Προκήρυξη δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων χωρίς δίδακτρα

28 θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση