Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πλεύρης για επαναλειτουργία σχολείων: Τι απάντησε για τη χρήση μάσκας και το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλεύρης για επαναλειτουργία σχολείων: Τι απάντησε για τη χρήση μάσκας και το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο από Σεπτέμβριο στα σχολεία – “Δεν επιθυμούμε να πάμε σε υποχρεωτικά μέτρα από Σεπτέμβριο”.

Πλεύρης για επαναλειτουργία σχολείων

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” μίλησε ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλεύρης, σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον covid από το Φθινόπωρο του 2022, αλλά και τα σχολεία και πως αυτά θα επαναλειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο του 2022.

“Δεν επιθυμούμε να πάμε σε υποχρεωτικά μέτρα από Σεπτέμβριο” δήλωσε ο κος Πλεύρης επισημαίνοντας πως “θα υπάρχουν συστάσεις για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και όπου είναι κλειστοί χώροι, όπως υπάρχουν και τώρα, αλλά δεν είναι στη βούλησή μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού”.

Τι θα γίνει με τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Σε ερώτηση αν θα επανέλθουν οι μάσκες υποχρεωτικά στα σχολεία, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λίγο πριν επιστρέψουν το άνοιγμα των σχολείων και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο βασικός υπό παρακολούθηση δείκτης της πανδημίας

“Ο βασικός δείκτης που αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε είναι το κατά όσο πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου βλέπουμε πως η πανδημία δεν βγάζει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ και οι απλές κλίνες είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες. Αρα στο βαθμό που δεν θα υπάρχουν βαριές νοσηλείες δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε μέτρα, όμως αυτό είναι δυναμικό.” τόνισε ο κος Πλεύρης.

Τι πιθανά θα ισχύσει τελικά για τα σχολεία

Συνεπώς το πιθανότερο μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με χρήση μάσκας και με χρήση των πρωτοκόλλων που αφορούν σε χρήση αντισηπτικών, αερισμού των χώρων, καθαρισμό επιφανειών, ξεχωριστά διαλείμματα κ.λ.π.

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Σχολικές μονάδες νέου ολοήμερου σχολείου 

Επιταγές αγοράς βιβλίων 2022: Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κατάρτιση Προγράμματος 

ΦΕΚ: Κανονισμός λειτουργίας Ιδιωτικών ΙΕΚ 

Αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων Α/θμιας-Β/θμιας 2022-23 | 6 Αποφάσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ από το 2017 έως σήμερα ανά κλάδο, δομή, περιοχή-Και η Α Φάση 4ετίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση