Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πλεύρης-κορονοϊός: Τι απάντησε για το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλεύρης-κορονοϊός: “Δεν εξετάζεται αλλαγή στο άνοιγμα των σχολείων-Βέβαια έχουμε 2 εβδομάδες ακόμη”-Τι ανέφερε για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της μετάλλαξης Ομικρον.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλέυρης για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας, για τα οποία αποφασίζει η επιτροπή των ειδικών στη σημερινή της συνεδρίαση.

Σε ερώτηση αν τα μέτρα που θα αποφασισθούν σήμερα θα ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά η πριν,

απάντησε πως ο σχεδιασμός είναι να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, καθώς θα πρέπει να αποτιμηθεί η κατάσταση έως τώρα, χωρίς να αποκλείεται τίποτα.

Για να ληφθούν αποφάσεις,

τόνισε ο κος Πλεύρης, εξετάζεται η πίεση στο σύστημα υγείας, όπου έχουμε μια μεγάλη άνοδο στην Αθήνα, όπου στις απλές κλίνες νοσηλείας έχουμε μια πληρότητα στο 53% και τα εισιτήρια εξιτήρια στα νοσοκομεία που παραμένουν σε ένα θετικό ισοζύγιο.

Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους νέους

να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με τους γονείς και τους παππούδες, καθότι αναφορικά με τα κρούσματα των Χριστουγέννων, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόνον το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών.

Ακολούθως ο κος Υπουργός ανέφερε πως

θα υπάρξουν περιορισμοί στο σκέλος της διασκέδασης, είτε στο ωράριο, είτε στη μουσική, είτε με τους όρθιους, διευκρινίζοντας ότι δεν ανησυχεί τόσο η εστίαση όσο το κομμάτι της διασκέδασης στα νυχτερινά κέντρα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για παράταση για μια εβδομάδα των σχολικών διακοπών

ο κος Πλεύρης απάντησε πως στην παρούσα φάση. δεν εξετάζεται καμία αλλαγή σε ότι αφορά στο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο ή στο άνοιγμα των σχολείων. Βέβαια έχουμε 2 εβδομάδες για να ανοίξουν τα σχολεία πρόσθεσε.

Τέλος ανέφερε πως

αντικείμενο συζήτησης της επιτροπής είναι και τα γήπεδα και η εφαρμογή τηλεργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δείτε σχετικά
Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τον κορονοϊό για τη λήψη νέων μέτρων-Τι μπορεί να αλλάξει για τα σχολεία

Νέα μέτρα κορονοϊου από 24.12.2021: Σε 2 σκέλη-Ισως αλλάξουν τα πρωτόκολλα των σχολείων

Κεραμέως-σχολεία: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον

Νέο ΦΕΚ μέτρων κορονοϊού έως 3.1.2022: Τι ισχύει στο Δημόσιο-Ιδιωτικό τομέα-μάσκες-συγκεντρώσεις

Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση