Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πλεύρης: Λήξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες-Τι είπε για τις ελλείψεις σελφ τεστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλεύρης: Λήξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες-Τι είπε για τις ελλείψεις σελφ τεστ και για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 50.

Στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλεύρης, ο οποίος προανήγγειλε πως από την 1η Φεβρουαρίου 2022 η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα λήγει στους 7 μήνες

Συγκεκριμένα όποιος δεν έχει λάβει την τρίτη και ενισχυτική δόση του εμβολίου

κατά του κορονοϊού και έχει κλείσει επτάμηνο θα εμπίπτει στην κατηγορία των ανεμβολίαστων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα παραπάνω αφορούν σε όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου ή μία όσον αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οπως ανέφερε

500.000 πολίτες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου και αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν κλείνοντας ραντεβού έως την 1η Φεβρουαρίου.

Παρόλα αυτά 

η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, που αφορά στα ταξίδια στην Ευρώπη δεν επηρεάζεται.

Για την πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας τους εμβολιασμού

στους πολίτες άνω των 50, ο κος Πλεύρης ανέφερε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση για επέκταση της υποχρεωτικότητας.

Για τις ελλείψεις self test

τα οποία έπρεπε να προμηθευθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα φαρμακεία, είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας από τις σχολικές μονάδες, τονίζοντας πως

“Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων”.

Δείτε επίσης
Δείτε ακόμη

Που καταχωρίζεται το αποτέλεσμα σελφ τεστ μαθητών-εκπ/κών-Πίνακας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση