Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πληροφορίες MEGA: Πιθανό άνοιγμα όλων των σχολείων 7.12 με rapid test σε καθημερινή βάση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πληροφορίες MEGA: Πιθανό άνοιγμα όλων των σχολείων 7 Δεκεμβρίου με rapid test σε καθημερινή βάση-Διάγγελμα Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή.

Πληροφορίες MEGA

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζήμα, δημοσιογράφος του καναλιού ανέφερε πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αυτό να πραγματοποιηθεί μετά από δυο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό θα συμβεί

αν δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.

Μάλιστα,

όπως αναφέρθηκε, οι επόμενες 2 ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες όλου του χρονικού διαστήματος της πανδημίας στη χώρα μας και οι ειδικοί επιδημιολόγοι θεωρούν πως τα στοιχεία των ημερών αυτών θα κρίνουν πάρα πολλά πράγματα σχετικά με το πως θα κινηθούμε στο προσεχές διάστημα απέναντι στην πανδημία.

Αναφορικά με τα σχολεία,

σύμφωνα με το MEGA, από τους ειδικούς υποστηρίζεται πως όπως οι έρευνες έχουν δείξει το ιικό φορτίο δεν είναι υψηλό στους χώρους αυτούς και ο λόγος που έκλεισαν ήταν καθαρά για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Επιπροσθέτως

προβλέπεται να διενεργούνται καθημερινώς πολλά rapid test στους μαθητές, ώστε να αποτυπώνεται το επιδημιολογικό φορτίο.

Τέλος

ο δημοσιογράφος ανέφερε πως όλα αυτά, όπως και η πολύ πιθανή παράταση του lockdown για 7 ή 14 ημέρες, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανακοινωθούν με νέο μήνυμα του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε σχετικά

Σύψας στον ΑΝΤ1: Κυλιόμενα lockdown μέχρι την Ανοιξη-Καλά Χριστούγεννα το 2021
Πέτσας-τεστ κορονοϊού σε μαθητές: Για ποιο λόγο θα γίνουν
 Συνέντευξη Τύπου-Υπ. Παιδείας: Αιτήσεις Πανελλαδικών-αξιολόγηση μαθητών-νέα ν/σ-πρόσβαση αποφοίτων ΙΕΚ σε ΑΕΙ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση