Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πόλεμος-Ουκρανία: Μόνη λύση η ΕΙΡΗΝΗ-6ο Δημοτικό Καλαμάτας-Α ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Μεσσηνίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πόλεμος-Ουκρανία: Μόνη λύση η ΕΙΡΗΝΗ-6ο Δημοτικό Καλαμάτας-Α ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Μεσσηνίας-“Δεν κλείνουμε τα μάτια μας, δεν κλείνουμε τ’ αυτιά μας, ο πόλεμος καταστρέφει το μέλλον…”.

Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία και με τα σώματα τους σχημάτισαν στο προαύλιο του σχολείου τους τη λέξη Ειρήνη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου επισημαίνει:

“Δεν κλείνουμε τα μάτια μας, δεν κλείνουμε τ’ αυτιά μας, ο πόλεμος καταστρέφει το μέλλον…”. Σήμερα οι μαθητές του 6ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας έστειλαν το δικό τους μήνυμα, για τον πόλεμο στην Ουκρανίαενώνοντάς το με όλους όσους βλέπουν πως η μόνη λύση στον κόσμο είναι η ΕΙΡΗΝΗ…”

Επίσης

την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 συμμετείχαν σε αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Μεσσηνίας και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε τις ανακοινώσεις του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας
Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σε συνεδρίασή του την Τρίτη 1-3-2022 ομόφωνα αποφάσισε:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες επανέρχεται στην Ευρώπη ως μέθοδος επίλυσης των διαφορών η επιβολή της ισχύος και ο πόλεμος αντί της διπλωματίας και των διακρατικών διαπραγματεύσεων και συμβιβασμών.

Ο πόλεμος δεν αφορά μόνο διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Κυρίως εντάσσεται στον ανταγωνισμό Ρωσίας – ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (ενεργειακά αποθέματα, ορυκτά) και των δικτύων μεταφοράς τους αλλά και γενικότερα σχέδια γεωστρατηγικών ανακατατάξεων.

Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί αλλαγές στην Ευρώπη και παγκόσμια. Για πρώτη φορά γίνεται ευθεία αναφορά στην πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας σύρραξης ή ακόμα και ενός 3ου παγκόσμιου πολέμου είναι υπαρκτός.

Η Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία δε μας προκαλεί αμνησία ώστε να ξεχνάμε την επιλεκτική επίκληση του διεθνούς δικαίου από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν ξεχνάμε τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Κύπρο…

Η ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συμβάλλει στην ανασύσταση ενός τέτοιου κινήματος, που είναι το αντίβαρο των λαών στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Διαδηλώνουμε στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας την Πέμπτη 10/3 ώρα 19:00. Απαιτούμε:

  • Τα Ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν τώρα την εισβολή, να γίνει κατάπαυση του πυρός και να βρεθεί ειρηνική λύση.
  • Όχι στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
  • Να μην αλλάξουν τα σύνορα.
  • Μόνο φαρμακευτική βοήθεια στα θύματα του πολέμου και ΚΑΜΙΑ άλλη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον πόλεμο της χώρας μας. Κανένα ελληνικό εκστρατευτικό σώμα έξω από τα σύνορα.

Σε κάθε σχολείο παίρνουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες (καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές) μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Όχι στον πόλεμο, Ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Κατσούλης
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεώργιος Μπαρδαμάσκος

 

ΣΕΠΕ Μεσσηνίας

Οι βόμβες που πέφτουν σήμερα στην Ουκρανία απειλούν όλους τους λαούς, απειλούν συνολικά την επιβίωση της ανθρωπότητας και είναι απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα του σύγχρονου κοινωνικού συστήματος που μπροστά στο κέρδος και  την παγκόσμια κυριαρχία δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα, κινήματα, λαούς, χώρες ολόκληρες που μετρούν νεκρούς, προσφυγιά και φτώχεια. Οι λαοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τους ανταγωνισμούς αυτούς.

Ο ουκρανικός λαός δεν χρειάζεται ούτε το ΝΑΤΟ – ΕΕ, ούτε τη Ρωσία. Χρειάζεται ανεξαρτησία και αλληλεγγύη για να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ανοίξει την προοπτική για ένα νέο πόλεμο στην Ευρώπη και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων, όπου οι ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα. Η αιτία του πολέμου βρίσκεται στη νέα φάση του ανταγωνισμού των ΗΠΑ-ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα, ώστε να δημιουργηθούν νέα δεδομένα που θα τους εξασφαλίζουν δύναμη, εξουσία και κέρδη για τα μονοπώλια τους και την βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους λαούς.

Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ρώσικο προτεκτοράτο με αντίστοιχη κυβέρνηση μαριονέτα. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και οι λαοί όλου του κόσμου, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Καταδικάζουμε τη μακρόχρονη νατοϊκή παρέμβαση στην Ουκρανία, που την έχει μετατρέψει, με τη βοήθεια αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών και φασιστικών ταγμάτων εφόδου, σε αμερικάνικο προτεκτοράτο με  κατευθυνόμενη κυβέρνηση.

Καταδικάζουμε τις αντιλήψεις που διαχωρίζουν τους πρόσφυγες σε «κανονικούς» και «λαθρομετανάστες», που εργαλειοποιούν και διαχωρίζουν την προσφυγιά σε «καλή» και «λαθραία».

Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους εκατομμύρια μαθητές που αντί να βρίσκονται στο σχολείο τους είναι κρυμμένοι στα καταφύγια, οδηγούνται στα καραβάνια της προσφυγιάς, ζούνε σε έναν διαρκή κίνδυνο για τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. Η σκέψη μας είναι με τους ομογενείς ειδικά με εκείνους που κρατούνται όμηροι στη Μαριούπολη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο. Η χρήση των βάσεων είναι ενέργειες που βάζουν τον λαό μας στο στόχαστρο, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας.

Η πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας ήδη επιφέρει νέα βάρη και έχει ως συνέπεια την ακρίβεια βασικών αγαθών, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά νοικοκυριά. Τα σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε να «ματώσουμε» για μια ακόμα φορά για τα κέρδη και τα συμφέροντα των ολίγων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανοίξουμε θαρρετά τη συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές μας για τις αιτίες και τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου. Ο Σύλλογος μας το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

  • ΟΧΙ στον πόλεμο- Ειρήνη στους λαούς
  • Απόσυρση τώρα των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας – καμιά συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία.
  • Άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. Έξω το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία από την Ουκρανία. Ίσα δικαιώματα σε όλους τους Ουκρανούς πολίτες, όχι στις διώξεις και τις δολοφονίες αντιφασιστών, συνδικαλιστών, ρωσόφωνων και άλλων μειονοτήτων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λαδά Χριστίνα
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ψαλλίδας Διονύσιος».
Δείτε επίσης

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία 

Κεραμέως: Τάξεις υποδοχής για τους Ουκρανούς μαθητές που ήδη εγγράφονται σε σχολεία της χώρας μας

Ουκρανία: Ευρωπαϊκή Task Force υποστήριξης μαθητών και φοιτητών-Πρόταση της Ν. Κεραμέως 

Ουκρανία-Συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού από τους μαθητές 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγίας Άννας και 6ου Γυμνασίου Αχαρνών 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προτάσεις για υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας από το ΙΕΠ 

Ελληνες φοιτητές Ουκρανίας-Ρωσίας: Λήψη άμεσων μέτρων για την ασφάλεια τους-Ερώτηση στη Βουλή 

LOOP-Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με βάση τον θεσμό του μέντορα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση