Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας: Εκδήλωση Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας: Εκδήλωση Γραμματειών ΑμεΑ, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία, η Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων ΝΔ, η Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού και συμμετείχε και το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης.

Το συντονισμό έκανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Γιάννης Παπαγεωργίου, κλείνοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων της ΝΔ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δημαρχείου Πανοράματος, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και θέμα: «Πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ:

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Πανοράματος, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, στελεχών και μελών της ΝΔ, αυτοδιοικητικών, της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και πολιτών ΑμεΑ και γονέων, φροντιστών και κηδεμόνων ΑμεΑ και πλήθος κόσμου, μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Γραμματέας ΑμεΑ της ΝΔ Κώστας Λολίτσας στην τοποθέτηση του επεσήμανε πως ικανοποιουνται αιτήματα δεκαετιών του αναπηρικού κινήματος, όπως το Εθνικό Σχέδιο δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, η κάρτα αναπηρίας, ο προσωπικός βοηθός, αλλά και μικρότερης έκτασης αιτήματα αλλά πολύ σημαντικά για όσους τα χρειάζονται, όπως η ενσωμάτωση ευρωπαϊκων οδηγιών, για τις τεχνικές προδιαγραφές προσβασιμοτητας, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτών κινητικότητας Τυφλών, τους σκύλους οδηγούς, την εξίσωση των δικαιούχων επιστημονικού επιδοματος τύφλων από ΤΕΙ με τα ΑΕΙ.

Επίσης οι για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης διορισμοί στην ειδική αγωγή, οι 1.000 οργανικές θέσεις ψυχολογων και κοινωνικών λειτουργών στην γενική εκπαίδευση και το ανοιγμα των ειδικών σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς με καθολική πληρότητα προσωπικού.

Με όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα αναφέρει διεξοδικά ο Υπουργός, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί με συνέπεια όλες τις εξαγγελίες της.

Ο Υπουργός ανέλυσε όλες τις δράσεις που υλοποίησε το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων στην κατεύθυνση των προεκλογικών δεσμεύσεων, δράσεις για την αυτονομία των ΑμεΑ, για την ισότητα, για την έμφυλη βία, για την οικογένεια, για την ενδυνάμωση και τον εξορθολογισμό του ΕΦΚΑ και φυσικά μια νέα αντίληψη στην συνταξιοδότηση των τωρινών νέων και αυριανών συνταξιούχων, έτσι ώστε αυτό που πληρώνουν να είναι εγγυημένο και να αφορά τους ίδιους.

Δείτε επίσης

Οδική ασφάλεια-μαθητές: Eνημερώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία στο ΟΑΚΑ 

Πρόγραμμα Φιλία και ψηφιακός κόμβος για τον σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία 

Πρωτόκολλο κορονοϊού 2022-23 για σχολεία και δομές εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Απαλλαγή μαθητών από Θρησκευτικά-Φυσική Αγωγή-Μουσική: Oρίζονται όροι και προϋποθέσεις σε Υ.Α

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση