Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πολίτης Κέιν-Σινεμά με τον Φρόυντ: Κυριακή 19.03.2023-Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολίτης Κέιν-Σινεμά με τον Φρόυντ: Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στις 17.00 – Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία στον Κινηματογράφο Τριανόν.

Πολίτης Κέιν-Σινεμά με τον Φρόυντ

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία στον Κινηματογράφο Τριανόν – Σινεμά με τον Φρόυντ – Κινηματογράφος σύγχρονος και διαχρονικός

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει, για έβδομη χρονιά, σειρά κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ», που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Τριανόν.

Η επόμενη προβολή θα πραγματοποιηθεί με την ταινία: Πολίτης Κέιν του Orson Welles (1941) την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 17.00 στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

Συζητούν οι:

Φώτης Μπόμπος, Ψυχαναλυτής

Άννα Πούπου, Επίκ. Καθηγήτρια Ιστορίας του Κινηματογράφου ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση συντονίζει ο Άκης Διαμάντης

Ο Πολίτης Κέιν, ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Orson Welles. Η ταινία ξεκινά με τον θάνατο του κεντρικού ήρωα Τσαρλς Φόστερ Κέιν (Orson Welles) στον πύργο του Xanadou, εκφέροντας την τελευταία λέξη της ζωής του “rosebud” (ροδανθός).

Ο ρεπόρτερ Jerry Thompson αναλαμβάνει τη δημοσιογραφική έρευνα γύρω από τη ζωή του Κέιν, ενός εμμονικού συλλέκτη της ματαιοδοξίας, και τη διερεύνηση του μυστηρίου σχετικά με την τελευταία λέξη της ζωής του.

Ο θεατής καλείται να αποδώσει το προσωπικό του νόημα στην αινιγματική λέξη.

Η ματαιότητα του πλουτισμού, μιας προσπάθειας να εξαγοράσει την αγάπη, μέσα από το αμερικάνικο όνειρο καθώς η ευτυχία δεν είναι εφικτή. Ένα memento mori, η ύλη και η εξουσία χάνουν το νόημά τους όταν κανείς περνάει στον κόσμο της μνήμης. Μια αέναη αναζήτηση της χαμένης ασφάλειας, της ανεμελιάς και της αθωότητας της παιδικής ηλικίας. Ένας διά παντός χαμένος παράδεισος στη σχέση με το ιδεώδες.

Πρωταγωνιστούν: Orson Welles, Herman J. Mankiewicz, John Houseman, Roger Q. Denny, Mollie Kent

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Οργανωτική επιτροπή: Χ. Χατζή, Ε. Νικολοπούλου, Δ. Εμπέογλου, Δ. Διαμάντης, Μ. Γεωργιάκου, Δ. Καβαλλιέρος, Μ. Παραδείση, Μ. Ζέης.

Links Επίσημη ιστοσελίδα: http://psychoanalysis.gr/ FB Event: https://fb.me/e/3oCfub9lj

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/sinema-me-ton-froynt/

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια), Τηλ.: 210 8215469

www.trianon.gr | leo@trianon.gr | Facebook: Τριανόν

Δείτε επίσης

Προσωπικοί Βοηθοί για ΑμεΑ: Ξεκινούν να εργάζονται δίπλα σε συμπολίτες μας με αναπηρία 

Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Εκπαίδευση στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος στο Βόρειο Αιγαίο 

Εκδήλωση ΔΟΕ-εκπαιδευτικά μοντέλα: Η διεθνής εμπειρία και από τις εξετάσεις τύπου PISA

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση