Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πολιτισμικές Γειτονιές και Συμπαραγωγές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: 27 και 28 Αυγούστου 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολιτισμικές Γειτονιές και Συμπαραγωγές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας Ζουμ.

Πολιτισμικές Γειτονιές και Συμπαραγωγές

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πολιτισμικές Γειτονιές και Συμπαραγωγές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – 4ο Συνέδριο στο Σύγχρονο Ελληνικό Φιλμικό Πολιτισμό», θα διεξαχθεί ψηφιακά στην πλατφόρμα Ζουμ στις 27 και 28 Αυγούστου 2020.

Διοργανωτές

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και την Ομάδα Μελέτης του Σύγχρονου Ελληνικού Φιλμικού Πολιτισμού.

Τι θα διερευνηθεί

Μέσα από τις διαφορετικές πτυχές των συμπαραγωγών, το συνέδριο θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός κινηματογράφος συνδέεται με άλλους περιφερειακούς κινηματογράφους, όπως αυτούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης και πώς οι διασυνδέσεις αυτές διαμορφώνουν «πολιτισμικές γειτονιές».

Επιπλέον, θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι συνδέσεις σχετίζονται με τις ευρωπαϊκές πολιτικές του πολιτισμού, αλλά και τη διαμόρφωση μιας Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Προγραμματισμός

Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, και ώρα 9:30. Το συνέδριο θα συνεχιστεί μέχρι τις 22:00 της ίδιας μέρας, με ενδιάμεσα διαλείμματα. Την επομένη (Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020) το συνέδριο θα αρχίσει τη λειτουργία του στις 10:00 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 17:30 με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Για την ψηφιακή παρακολούθηση του συνεδρίου θα υπάρξει ανακοίνωση μετά τις 20 Αυγούστου στον εν λόγω ιστότοπο.

Οργανωτική επιτροπή

  • Σιδέρη Ελένη
  • Φιλίποβα – Μερτζιμέκη Στεφανία
  • Καπετανάκη Ελίνα
  • Μουμτζόγλου Αννα

Δείτε επίσης

200 Χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης: Συνέδριο το Μάιο 2021 στη Θεσσαλονίκη 

8ο Συνέδριο ΠΕΕΚΠΕ διαδικτυακά: “Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή κλιματικής αλλαγής”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση