Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για εκλογές αιρετών: Ζητάμε διάλογο-παράταση θητείας αιρετών και αποσύρουμε ψηφοδέλτια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για εκλογές αιρετών: Ζητάμε διάλογο-παράταση θητείας αιρετών και αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια – Ανακοίνωση με οδηγίες για τους Περιφερειακούς Συλλόγους.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για εκλογές αιρετών

Αρ.πρ. 45

Προς:

-Την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως

-Τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα

– Την προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π  κα. Ν. Φυτουράκη
 – Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Απόσυρση υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, σε συνέχεια της από 10/10/2020 απόφασής του για το ενδεχόμενο απόσυρσης των ψηφοδελτίων που κατέρχονται στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, έπειτα και από την έκδοση της Υ.Α.(Φ.350/52/139940) του Υ.ΠΑΙ.Θ. αποφάσισε τα εξής:

  1. Να προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου:

Την έναρξη διαλόγου για τον τρόπο εκλογής των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ, και με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των αιρετών όπως προβλέπεται και από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ώστε:

Αφενός να διευκολυνθεί η διαδικασία, η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και αφετέρου να υπάρξει παράταση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες υγείας για τη διενέργειά τους.

  1. Να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. με ευθύνη της Ομοσπονδίας και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., με ευθύνη των Περιφερειακών Συλλόγων, των συνδυασμών και των υποψηφίων.
  2. Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία, προκειμένου να μη νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία.
  3. Να μην ορισθούν εκπρόσωποί μας στις εφορευτικές επιτροπές.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θεωρεί αντιδημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία, χωρίς διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί:

Τους Περιφερειακούς Συλλόγους Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, να προχωρήσουν συντεταγμένα σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις με αυτήν και να οργανώσουν την ίδια διαδικασία:

  • Αποσύροντας τα ενιαία ψηφοδέλτια και τις επιμέρους υποψηφιότητεςγια τα ΠΥΣΕΕΠ κατόπιν δήλωσης των υποψηφίων.
  • Καλώντας όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ της περιφέρειάς τους να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.
  • Μη ορίζοντας εκπροσώπους στην εφορευτική επιτροπή της περιφέρειά τους.
  • Καλώντας τους συναδέλφους που ορίστηκαν από τις ΠΔΕ ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους παρέχοντας τους συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Ζητώντας επίσημα την αναβολή διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των υπαρχόντων, καθώς και διεξαγωγή τους με κανονική ψηφοφορία, σε εργάσιμη ημέρα, χωρίς άδεια.
Τέλος

το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε προβλεπόμενου πρόσφορου νομικού μέσου προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και να μην νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο, όπως επιβλήθηκε.

Ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με νόμους του κράτους και αποτελεί το δικαίωμα εκπροσώπησης των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Ενωμένοι απαντάμε ότι οι εκλογές αφορούν στους εκπροσώπους μας και στο δημοκρατικό δικαίωμα εκπροσώπησής τους και δεν αποτελούν μία διαδικαστική αναγκαιότητα με fast track διαδικασίες. 

Δείτε επίσης

Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Υπουργείου Παιδείας | Απόφαση
Σύστημα Ψηφοφορίας Ζευς: Hλεκτρονική η εκλογή εκπαιδευτικών στα Συμβούλια-Πως ψηφίζουμε ηλεκτρονικά
Οχι της ΔΟΕ στις ηλεκτρονικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου: Αποσύρει τα ψηφοδέλτια
Απόσυρση υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Τα οργανωτικά μέτρα της ΟΛΜΕ
Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ): Αποσύρει τα ψηφοδέλτια εκλογών αιρετών-Ζητά παράταση θητείας και διάλογο

Πριν φύγετε

Αδιέξοδο στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Ερώτηση στη Βουλή από τη X. Κεφαλίδου
Ψηφοφορία ηλεκτρονικά: Ιδεοληψίες και πραγματικά δεδομένα | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση