Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για νέες οργανικές, διορισμούς ΚΕΔΑΣΥ, νέα Τμήματα Ενταξης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για νέες οργανικές, διορισμούς ΚΕΔΑΣΥ, νέα Τμήματα Ενταξης-Ενημέρωση μετά από επικοινωνία με στελέχη του ΥΠΑΙΘ και τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για νέες οργανικές, διορισμούς ΚΕΔΑΣΥ, νέα Τμήματα Ενταξης

Ενημέρωση παρέχει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναφορικά με επικοινωνία που είχε με στελέχη του ΥΠΑΙΘ και τον Διευθυντή ΕΑΕ και σύμφωνα μ αυτήν η διαδικασία για την ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ συνεχίζεται κανονικά και μέσα στο επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα προχωρήσει στη σύστασή τους. Επίσης θα ανακοινωθούν και τα νέα Τμήματα Ενταξης και θα αφαιρεθεί με Τροπολογία το κριτήριο με τα χρόνια προϋπηρεσίας στα ΚΕΔΑΣΥ, ώστε τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό με μόνιμους διορισμούς.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος ) (Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.:13 Αθήνα,

10.03.2023

Προς: – Περιφ.Συλλόγους – Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά από επικοινωνία που είχε με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής ενημερώθηκε για τα παρακάτω :

Η διαδικασία για την ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων μετά από την εισήγηση που είχε γίνει από τα ΚΕΔΑΣΥ , συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα η τελική εισήγηση έχει κατατεθεί στα ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε το Υπουργείο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να δοθούν στις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες .

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η σύσταση νέων οργανικών θέσεων για ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ .

Ακόμα από την ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι θα ανακοινωθούν και τα νέα τμήματα ένταξης .

Η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στα ΣΜΕΑΕ για ΕΕΠ-ΕΒΠ είναι μονόδρομος ! Εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ , θα συνεχίσουμε τον διάλογο με το Υπουργείο για να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον , η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων και πλαισίων όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση.

Ακόμα η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι θα προχωρήσουν και στην τροποποίηση του Νόμου που είναι για τις μεταθέσεις – αποσπάσεις στα ΚΕΔΑΣΥ όπου θα αφαιρεθεί το κριτήριο με τα χρόνια προϋπηρεσίας , έτσι ώστε τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό .

Μετά την ίδρυση των νέων οργανικών το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς ώστε τα σχολεία και τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν μόνιμο προσωπικό .

Υπεύθυνα, συνεχίζουμε να κατακτούμε τις διεκδικήσεις μας για όλο το ΕΕΠ-ΕΒΠ ! Συνεχίζουμε όλοι μαζί για όλα όσα μας Αξίζουν !

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος – Χρήστος Βουλιώτης

Γενικός Γραμματέας – Σεραφείμ |(Μάκης) Λάππας

Δείτε επίσης

Κάλεσμα σε νεοδιόριστους ΕΕΠ-ΕΒΠ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα την αξιολόγηση το Σάββατο 11.03.2023 

ΑΔΕΔΥ-ατομική αξιολόγηση: Aπεργία αποχή από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της στοχοθεσίας & αξιολόγησης 

 Στοιχεία Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023: Ποσοστά ικανοποίησης-Πίνακες οργανικών κενών-Ονόματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση