Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: Κάλεσμα σε δράσεις για την 8η Μαρτίου-3ωρη στάση εργασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: Κάλεσμα σε δράσεις για την 8η Μαρτίου – Κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας – Ανακοίνωση.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Αθήνα, 28/02/2021

Αρ. πρωτ. 14

Προς:

– Τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ -ΕΒΠ

Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε δράσεις για την 8η Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου 2021, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες παγκοσμίως, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, είναι ανάγκη να αποτελέσει ημέρα αγώνα και απεργίας.

Συγκεκριμένα στην χώρα μας:

Η ανάγκη δημιουργίας υπηρεσιών πρόληψης και άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης εντός των δομών του ΥΠΑΙΘ, στελεχωμένες με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ανάγκη για άμεση εφαρμογή όλων των αδειών που ισχύουν για τους μόνιμους να ισχύουν και για τους αναπληρωτές και αφορούν την προστασία της μητρότητας και όλες τις άδειες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, καθώς και η ισότιμη εφαρμογή τους και για δύο φύλα.

H ανάγκη για εισαγωγή προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από την προσχολική ηλικία.

Οι διακρίσεις σε βάρος γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+, σε όλους τους τομείς της ζωής,

Οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό επίπεδο και η ταυτόχρονη αύξηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η κατώτατη θέση της Ελλάδας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας φύλων.

Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #metoo, η ανάγκη για καθολική στήριξη στις επιζήσασες και τους επιζήσαντες και η άμεση ανάγκη εξάλειψης των φαινομένων.

Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η οπισθοδρομική απόπειρα μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου.

Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, γυναικών και ανδρών, καθώς και των προσφυγόπουλων, καθιστούν απαραίτητο το κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση και απεργία, απαιτώντας την ισότητα και την εξάλειψη της βίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά καλούμε τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς συλλόγους να προβούν σε συμβολική απεργιακή κινητοποίηση την 8η Μαρτίου 2021. 

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 3 πρώτες του απογευματινού – ολοημέρου), προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι ΕΕΠ- ΕΒΠ τη Δευτέρα 8 του Μαρτίου 2021 και σε συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Εχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση και δεν έχετε ανταποκριθεί
Πρόσκληση συνάντησης Υπουργείου Παιδείας με ΟΛΜΕ-ΔΟΕ: Αξιολόγηση-λειτουργία σχολείων-πρόσληψη Κ.Λ-Ψυχολόγων
Αξιολόγηση-Γνωμοδότηση: Για την απεργία αποχή από τη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ
ΦΕΚ αξιολόγησης σχολείων: Αλλάζει η προθεσμία ειδικής συνεδρίασης ενημέρωσης Συλλόγου Διδασκόντων

Πριν φύγετε

Νόμος 4692-2020: “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” | ΦΕΚ A 111-12.06.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση