Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός κινητοποιήσεων για τα ειδικά σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός κινητοποιήσεων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για τη συνέχιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία των ειδικών σχολείων.

Προγραμματισμός κινητοποιήσεων

Αθήνα, 15/02/2021

Αρ. πρωτ. 10

Προς:

– Τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ -ΕΒΠ

– Δ.Σ. ΟΛΜΕ

– Δ.Σ. ΔΟΕ

Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ

«Προγραμματισμός απεργιακών – κινητοποιήσεων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για τη συνέχιση της   διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων»

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών

που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και προκειμένου οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην απεργία να είναι μαζικές χωρίς κινδύνους, το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητά να οριστούν η Πέμπτη 18/2/2021 και η Παρασκευή 19/2/2021 ημέρες δράσης για τα Ειδικά Σχολεία.

Καλούμε τους ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης

και όποια άλλη περιοχή οριστεί ως υψηλού κινδύνου, να οργανώσουν με τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ανήκουν στις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις δράσεις τους προκειμένου να ενημερώσουν για τον υγειονομικό κίνδυνο της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας των ειδικών σχολείων σε περιοχές που ισχύει το καθολικό Lockdown  και η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε

την απόφαση να εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και οι Μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Εξακολουθούμε να αγωνιούμε

για τους μαθητές και εργαζόμενους των ειδικών σχολείων σε περιοχές με καθολικό Lockdown και ζητάμε να προστατευτεί η υγεία τους.

Οι συνθήκες των ειδικών σχολείων

και οι δυσκολίες αναφέρθηκαν αναλυτικά στα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην επικοινωνία που είχαμε με τη Γ. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής ΥΠΑΙΘ κα. Σ. Γκίκα καθώς και στη μέχρι τώρα εμπειρία μας σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά, όπως η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

 Κάνουμε έκκληση να επανεξεταστούν οι αποφάσεις,

την ύστατη αυτή ώρα, ειδικά και μετά τις καιρικές συνθήκες, και τα ιατρικά δεδομένα για τις μεταλλάξεις που προσβάλλουν παιδιά, καθώς η κατάσταση σε πολλές περιοχές είναι δραματική.

Ζητάμε να συμπεριληφθούν

στο μέτρο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας σχολικών μονάδων και οι ΣΜΕΑΕ όλων των βαθμίδων για τις περιοχές όπως ορίζονται κάθε φορά από τους αρμοδίους ως πολύ υψηλού κινδύνου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης

Αναβολή Παραστάσεων Διαμαρτυρίας και Απεργίας για τη δια ζώσης λειτουργία των ΣΜΕΑΕ στην Αττική
Κήρυξη απεργίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου
Επιστολή ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας σε ΥΠΑΙΘ-ΕΟΔΥ για τη συνέχιση δια ζώσης λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ Δ. Χαλκίδας
Ανοιχτές οι ΣΜΕΑΕ δίχως μέτρα-Η ΔΟΕ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Επιστολή διαμαρτυρίας ειδικών σχολείων Δυτικής Αττικής σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας τους
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

 1. konstantina D. σε

  ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΝΟΝ με:

  Mάσκες ffp2( ΟΠΩΣ ΑΥΤΉΝ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)
  Aδιάβροχες ποδιές(όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ), που ποτέ δεν δόθηκαν (22-23 για κάθε εργαζόμενο ΕΒΠ)
  Γυαλιά
  Ανθεκτικά γάντια όπως των γιατρών . ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ .

Γράψτε μία απάντηση