Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς ΑΣΕΠ: Να μην απορριφθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ λόγω παραβόλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς ΑΣΕΠ: Να μην απορριφθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ λόγω εκπρόθεσμης ολοκλήρωσης της διαδικασίας πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου της ηλεκτρονικής αίτησης του Α.Σ.Ε.Π.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς ΑΣΕΠ: Να μην απορριφθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ λόγω παραβόλου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς ΑΣΕΠ: Να μην απορριφθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ λόγω παραβόλου

ΑΘΗΝΑ, 09/06/2019

Αρ. Πρωτ.: 88

ΠΡΟΣ

 • Κα Καλλιόπη Στάγκα, Γενική Διευθύντρια Α.Σ.Ε.Π.
 • Κα Δέσποινα Σιμιτζόγλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π.

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

                 Αξιότιμη κα Γενική Διευθύντρια & κα Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π.,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σας υποβάλει επίσημο αίτημα άμεσης συνάντησης μαζί σας με βασικό αίτημα την εξεύρεση θετικής λύσης για όσους από τους συναδέρφους μας Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. κινδυνεύουν να απορριφθούν από τους αξιολογικούς πίνακες των προκηρύξεων 2ΕΑ/2019 & 1ΕΑ/2019 για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή λόγω εκπρόθεσμης ολοκλήρωσης της διαδικασίας πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου της ηλεκτρονικής αίτησης του Α.Σ.Ε.Π.

Αναμένουμε τη θετική απάντησή σας στο αίτημά μας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία.

                                          

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Πίνακες και διορισμοί: Από εδώ και πέρα τι; | Ανάλυση του especial.gr

Οργανικά Κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ ανά ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ 2019

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Να πάρουν θέση τα κόμματα χωρίς μισόλογα | Ανακοίνωση ΔΟΕ

                                 

Πίνακες και διορισμοί: Από εδώ και πέρα τι; | Ανάλυση του especial.gr

Η Βουλή έκλεισε εχθές

 • Εχθές, Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 συνεδρίασε για τελευταία φορά η Βουλή με την παρούσα σύνθεσή της, ψηφίζοντας το νομοσχέδιο της Σύμβασης Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου.

 

 • Μεταξύ των 16 ψηφισθέντων Τροπολογιών οι οποίες ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο δεν είδαμε τις Τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας , οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες μας εστάλησαν στη Βουλή, αναφορικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας Οριστικών Πινάκων ΑΣΕΠ 15/07/2019 και το θέμα των συναδέλφων ΠΕ78.

 

 

 • Από εδώ και πέρα η Βουλή θα λειτουργήσει αργότερα με καινούργια σύνθεση, απότοκο των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, οι οποίες θα προκηρυχθούν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, όταν θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αιτημα εξαίρεσης στο ΣτΕ για μόνιμους διορισμούς και υπηρεσιακές μεταβολές

 • Μετά την προκήρυξη των Εκλογών, το Υπουργείο Παιδείας θα υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης στο ΣτΕ, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για τους μόνιμους διορισμούς και την σύσταση των Αξιολογικών Πινάκων, τόσο από το ΑΣΕΠ όσο και από τις Yπηρεσίες του Υπουργείου.

 

 • Το αίτημα εξαίρεσης θα αφορά και στην περαίωση των Υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών (Αποσπάσεις), ΕΕΠ και ΕΒΠ (Μεταθέσεις), οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εγκριτική (ΠΥΣ) για 10.500 διορισμούς στη Γενική Αγωγή

 • Η υπογραφή αυτή φυσικά, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, δεν αρκεί για να πραγματοποιηθούν διορισμοί. Εχουμε μεγάλο δρόμο ακόμη.

Τοπίο θολό και για τους 4.500 διορισμούς στην ΕΑΕ

 • Ομως και για τη διαδικασία των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, η οποία ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όχι στο ξεκίνημα όπως οι της Γενικής, το τοπίο είναι θολό και συγκεχυμένο.

 

 

 • γενικώς η εξέλιξη της όλης διαδικασίας δεν μας επιτρέπει να πούμε πως σίγουρα έως την 15η Ιουλίου 2019 θα είναι έτοιμοι οι Οριστικοί Πίνακες ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος 4589/2019.

Η περιβόητη ημερομηνία 15η Ιουλίου 2019

 • Για την παράταση ισχύος (των περσινών πινάκων) εκδίδεται Διαπιστωτική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, αν έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι Οριστικοί Πίνακες από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την Παράγραφο 1.β, άρθρου 66, του νόμου 4589/2019.

 

 • Δηλαδή, όπως το αντιλαμβανόμεθα, αν δεν εκδώσει Διαπιστωτική ο Υπουργός δεν παρατείνεται η ισχύς των περσινών Πινάκων και συνεχίζουμε να αναμένουμε τους Οριστικούς από το ΑΣΕΠ.

 

Παράγραφος 1.β, άρθρου 66, του νόμου 4589/2019.


Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί.

Για την παράταση εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης των οποίων η ισχύς παρατείνεται σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία μπορεί να διαρκεί έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020″.

 

 • Οπως και νάχει όμως την ημερομηνία 15η Ιουλίου 2019 θα την χειρισθεί η καινούργια Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν

Εδώ να υπενθυμίσουμε τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία των διορισμών, όπως:

 • α) Τον αποκλεισμό από τους διορισμούς σε μόνιμες θέσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής, των συναδέλφων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας χωρίς πτυχίο εξομοίωσης.

 

 

  • γ) Το θέμα πολλών συναδέλφων, οι οποίοι κινδυνεύουν να απορριφθούν και να εξαναγκασθούν σε ανεργία για 3 χρόνια (κλείδωμα Πινάκων), λόγω εκπρόθεσμης καταβολής παραβόλου της Αίτησης ΑΣΕΠ, για διάφορους λόγους.

   Μείζονος σημασίας η ευόδωση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή

   • Θεωρούμε ως μείζονος σημασίας την ευόδωση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να ευρίσκονται στις Σχολικές Μονάδες και στα ΚΕΣΥ και οι μόνιμα διορισθέντες αλλά και οι αναπληρωτές που εκ των ων ουκ άνευ θα συνεχίζουν να χρειάζονται.

   Δέσμευση των πολιτικών κομμάτων χωρίς μισόλογα

   • Αυτό προϋποθέτει βεβαίως, συνεκτιμώντας τις πολιτικές εξελίξεις, δέσμευση των εμπλεκομένων κομμάτων ως προς την κατεύθυνση αυτή.

    

   • Οφείλουν λοιπόν τα κόμματα να προβούν σε ξεκάθαρη τοποθέτηση επί του θέματος και καλούμε τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και του ΕΕΠ και ΕΒΠ να απαιτήσουν αυτό να συμβεί.

   

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Ρούτση Ειρήνη σε

  Πιστεύω πως με αυτόν των τρόπο απαξιώνονται όλοι όσοι ήταν συνεπείς και τήρησαν τα όσα ζητούσε η προκήρυξη. Ήδη τρέχαμε οι συνεπείς να γραφτούμε στο ΟΠΣΥΔ μέσα στις ημερομηνίες που έθεσαν, παρόλα αυτά με δίκες σας ανακοινώσεις και των ΠΔΕ τους κυνηγούσατε να γραφτούν ενώ πάλι ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να είναι εγγεγραμμένοι, με συγχωρείτε αλλά όταν κάποιος υστερεί υπευθυνότητας θα πρέπει να επωμίζεται και τις ευθύνες των πράξεών του.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Συμφωνούμε απολύτως περί υπευθυνότητος. Και προσωπικώς αγανακτούσα από την ασύγγνωστη αμέλεια ορισμένων. Πλην όμως αρκετές περιπτώσεις στο θέμα των παραβόλων δεν έχουν να κάνουν με αμέλεια αλλά με μιας μορφής “παραπλάνηση” των συναδέλφων, είτε λόγω τραπεζικών δυσλειτουργιών, είτε για άλλους τεχνικούς λόγους. Γενικώς πάντως συμφωνούμε με το σκεπτικό σας.

 2. konstantina d. σε

  Αποδοχή παρατυπίας και παρανομίας είναι σαφές ότι θα αφορούσε μόνο την δικαιοσύνη. Θεωρώ αδιανόητη την εμπλοκή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε αυτό.

Γράψτε μία απάντηση