Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Ψυχολόγους: Δρούμε για το συμφέρον όλων των κλάδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Ψυχολόγους Επικουρικού Πίνακα: Δρούμε για το ευρύτερο συμφέρον όλων των κλάδων και πράττουμε τα δέοντα για όλους τους κλάδους που εκπροσωπούμε.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Ψυχολόγους

Απάντησε με Ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην επιστολή που της απέστειλαν Ψυχολόγοι (ΠΕ23) του Επικουρικού Πίνακα, με την οποία εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρουν, «κατά των υπουργικών αποφάσεων που δίνουν συνάφεια μεταπτυχιακών με τη σχολική ψυχολογία και υπέρ της προγενέστερης, αμφιλεγόμενης απόφασης του ΣτΕ».

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τονίζει πως η αναφορά της ήταν επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το υπουργείο μετά το νόμο 4589/2019 με συνέπεια να θίγονται  Ψυχολόγοι ΠΕ23,  τόσο του Κύριου όσο και του Επικουρικού Πίνακα.

Επιπροσθέτως η Ομοσπονδία επισημαίνει πως “Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δρα για το ευρύτερο συμφέρον και προσπαθεί τα δέοντα για όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί”.

Η Απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

05/08/2019

                                                                                          Αρ. Πρωτ.:111

ΠΡΟΣ

Τους αιτούντες ψυχολόγους ΠΕ23 του Επικουρικού πίνακα

Θέμα: «Απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο αίτημα διαμαρτυρίας των 26 Ψυχολόγων ΠΕ23 του επικουρικού πίνακα».

Συνάδελφοι/ισσες,

Η κριτική που ασκήθηκε από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το νόμο 4589/2019 στο υπόμνημα που κατατέθηκε στην υφυπουργό Παιδείας στις 26/7/2019, αφορούσε στο κλείδωμα των πινάκων για τρία χρόνια, στη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο, το οποίο θίγει κυρίως τον κλάδο των ΠΕ23 και στις συνεχείς αλλαγές λόγω των τροποποιητικών  αποφάσεων  για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών σχολικής ψυχολογίας.

Συγκεκριμένα στο υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 108/26-07-2019 αναφέρουμε:

«Επιπρόσθετα, πρέπει να επισημάνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τροποποίησε επανειλημμένα την απόφασή του για συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην ΕΑΕ και στη Σχολική Ψυχολογία (Αριθ. Φύλλο 1217, Απόφαση 54929/Ζ1/8-4-2019), εν εξελίξει μάλιστα της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων στην προκήρυξη 2ΕΑ/2019, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ομαλότητα των πινάκων στους ψυχολόγους και  να  έχουν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις  τόσο στους ψυχολόγους του κύριου όσο και του επικουρικού πίνακα».

Σύμφωνα με το παραπάνω δεν υπάρχει αναφορά στη θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για πρόταση επί του κλάδου ΠΕ23 για το οποίο υπάρχει προγενέστερη τοποθέτηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αλλά επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το υπουργείο μετά το νόμο 4589/2019 με συνέπεια να θίγονται  ψυχολόγοι ΠΕ23,  τόσο του κύριου όσο και του επικουρικού πίνακα.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δρα για το ευρύτερο συμφέρον και προσπαθεί τα δέοντα για όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία όπως προβλέπεται σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ μέσω των Περιφερειακών Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και τις επισημάνσεις σας,

Με εκτίμηση

Δείτε επίσης:

Ψυχολόγοι Επικουρικού: Αίτημα για ισότιμη και δίκαιη εκπροσώπηση

Ζαχαράκη στο ONLine: Τέλος χρονιάς οι διορισμοί

Παλιοί Πίνακες: «Παράνομη και αντισυνταγματική η χρήση τους»

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ: Προσωρινοί-Παράβολο-Απορριφθέντες και…καλό καλοκαίρι..

Δελτίο Τύπου ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη συνάντηση με την Υφ. Παιδείας κα Ζαχαράκη

Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση