Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Υπουργείο: Να δοθούν τα Οργανικά κενά των ΚΕΣΥ για διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Υπουργείο: Να δοθούν τα Οργανικά κενά των ΚΕΣΥ για μόνιμους διορισμούς – Εγγραφο στην Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς Υπουργείο: Να δοθούν τα Οργανικά κενά των ΚΕΣΥ για διορισμούς

Επείγουσα επιστολή απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις κενές Οργανικές θέσεις των ΚΕΣΥ, οι οποίες κινδυνεύουν να μην δοθούν προς πλήρωση στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αφού αναλύει τις επιπτώσεις, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, στη διαγνωστική, αξιολογική και υποστηρικτική λειτουργία των ΚΕΣΥ, σε παιδιά, οικογένειες και σχολεία, ζητά από την κα Υφυπουργό:

Nα ισχύσει το άρθρο 23 του νόμου 3699/2008, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται διορισμοί σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ (ΚΕΣΥ), ή σε διαφορετική περίπτωση να διορθωθεί η στρέβλωση του νόμου 4547/2018 .

Δείτε το ζήτημα όπως κοινοποιήθηκε στο especial.gr εχθές Τρίτη 23/07/2019

_________________________________________

Δείτε την επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΘΕΜΑ: «Επιστολή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.για την πλήρωση θέσεων ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ μέσω του συστήματος διορισμών»

Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ,

Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας, με τη μορφή κατεπείγοντος, το εξής σημαντικό ζήτημα το οποίο αφορά στους διορισμούς μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις οργανικές θέσεις των  ΚΕΣΥ.

Διαπιστώνουμε πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ του νόμου 4589/2019, κατά τον οποίο προβλέπεται ότι οι διορισμοί μόνιμων Ε.Ε.Π. πραγματοποιούνται σε κενές οργανικές θέσεις και του νόμου 4547/2018 – άρθρου 9 περί στελέχωσης των ΚΕΣΥ κατά τον οποίο δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί η πλήρωση θέσεων από διορισμό παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος ιδρύει νέα ΚΕΣΥ και συστήνει νέες θέσεις ανά κλάδο.

Αυτή η αβλεψία έχει ως άμεση αρνητική συνέπεια να υπάρχει αιωρούμενο το ζήτημα της πλήρωσης των οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. στα ΚΕΣΥ μέσω των μόνιμων διορισμών.

Ο αντίκτυπος αυτής για την επόμενη σχολική χρονιά προβλέπεται να οδηγήσει τις δομές σε υποστελέχωση και να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στη διαγνωστική, αξιολογική και υποστηρικτική τους λειτουργία σε παιδιά, οικογένειες και σχολεία.

Σε αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε το γεγονός,  ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των πιστώσεων αναπληρωτών για τις προαναφερόμενες υπηρεσίες, ο οποίος εάν δεν είναι πλήρως συμβατός με τις πραγματικές ανάγκες θα πολλαπλασιάσει τον κίνδυνο χιλιάδες οικογένειες να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν  από έναν αξιόπιστο θεσμό και τα παιδιά τους να βρεθούν σε δυσχερή θέση εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση αυτού του ζητήματος.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να διερευνήσετε το συγκεκριμένο ζητούμενο  ως προς τα εξής:
  1. Από τη στιγμή που δε γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο νόμο για τη στελέχωση των ΚΕΣΥ από τους διορισμούς,  παρά μόνο από  τους ήδη μονίμους, συνεχίζει να ισχύει το άρθρο 23 του νόμου 3699/2008 κατά το οποίο προβλέπεται ότι οι διορισμοί σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ γίνονται στις εναπομένουσες κενές οργανικές θέσεις, όπως ομοίως προβλέπεται και στο άρθρο 62 του νόμου 4589/2019;
  2. Αν ισχύει ο συγκεκριμένος περιορισμός του νόμου 4547/2018 για τη στελέχωση των ΚΕΣΥ, θα μπορούσε έστω και την ύστατη στιγμή να διορθωθεί προς όφελος της πλήρωσης θέσεων των ΚΕΣΥ και της ομαλής λειτουργίας τους καθώς και της κάλυψης των οργανικών θέσεων ΕΕΠ και Εκπαιδευτικών (οι οποίοι πλήττονται το ίδιο);

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι μόνιμοι που υπηρετούν στα ΚΕΣΥ είναι 176 ανά την Ελλάδα, οι κενές οργανικές θέσεις των κλάδων Ε.Ε.Π. στα ΚΕΣΥ ανέρχονται σε 396 και η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών από ΕΕΠ έφτασε κατά το έτος 2017-18 τους 315 και το 2018-19  τους 320 αναπληρωτές ΕΕΠ.

Επίσης, οι  περισσότεροι αναπληρωτές ΕΕΠ  εργάζονται στα ΚΕΔΔΥ/ ΚΕΣΥ επί σειρά ετών που αγγίζουν ακόμα και 15 χρόνια. Οι αναπληρωτές ΕΕΠ  που εργάζονται στα ΚΕΔΔΥ/ ΚΕΣΥ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  κι έχουν υψηλά  προσόντα και πολύτιμη εμπειρία.

Τα ΚΔΑΥ/ΚΕΔΔΥ/ ΚΕΣΥ έχουν αποδείξει,και στα18 χρόνια λειτουργίας τους,τόσο στην εκπαιδευτική, όσο και στην επιστημονική κοινότητα, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών τους και την υποστήριξη τεράστιου όγκου μαθητικού πληθυσμού, οικογενειών και σχολείων με πενιχρά μέσα και εν μέσω συνεχών αλλαγών και ανακατατάξεων.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε ακόμη:

Χρονοδιάγραμμα – κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Με Παλιούς ή Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ οι αναπληρωτές- Τα 2 Σενάρια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση