Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Προσλήψεις αναπληρωτών: Ενημέρωση ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Προσλήψεις αναπληρωτών: Ενημέρωση ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και το πότε θα πραγματοποιηθεί η ανάληψη υπηρεσίας από τους αναπληρωτές το Σεπτέμβριο.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Προσλήψεις αναπληρωτών

Επιστολή στο ΥΠΑΙΘΑ απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με την οποία ζητά ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2023-24. Η Ομοσπονδία των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ζητά να πληροφορηθεί από το ΥΠΑΙΘΑ ποια Προγράμματα θα λειτουργήσουν φέτος στα πλαίσια της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και αν θα δοθεί το σύνολο των πιστώσεων στην πρώτη φάση ή όχι, παραθέτοντας τα Προγράμματα ΕΣΠΑ που έδωσαν προσλήψεις ΕΕΠΕΒΠ την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ για το 2022-23 που αναφέρει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ απουσιάζει το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» με κωδικό ΟΠΣ 5070727 για το διδακτικό έτος 2022-2023, το οποίο έδωσε προσλήψεις 400 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδων ΠΕ23-Ψυχολόγων και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών ως προσωρινών αναπληρωτών.

Δείτε όλες τις προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2022-23 ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

_______________________________

Ακολουθεί η επιστολή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος ) (Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.: 41

Ημερομηνία: Αθήνα ,09.08.2023

ΠΡΟΣ Την Υφυπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ.Α κα. Δόμνα Μιχαηλίδου Τον Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Α κ. Ιωάννη Κατσαρό · Το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη) -Επιτελική Αρχή ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ · Την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής

«Ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ»

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., καλύπτει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Με το παρόν έγγραφο αιτούμαστε να πληροφορηθούμε τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τους αναπληρωτές που πρόκειται να προσλάβει από τους προσωρινούς πίνακες καθώς προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα τα οποία καλό είναι να απαντηθούν πριν την δήλωση των περιοχών εκ μέρους των συναδέλφων.

Παράλληλα συμμεριζόμενοι την αγωνία όλων αυτών των συναδέλφων, που προσλαμβάνονται σαν αναπληρωτές, κρίνεται απαραίτητο να μας απαντήσει το Υπουργείο σχετικά με τα προγράμματα από τα οποία εξασφαλίζονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη ΕΕΠ – ΕΒΠ σε δομές Ειδικής και Γενικής Αγωγής.

Ως εκ τούτου αιτούμαστε να μας απαντήσετε στα κατωτέρω ερωτήματα:

1. Ποια προγράμματα θα λειτουργήσουν φέτος στα πλαίσια της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και αν θα δοθεί το σύνολο των πιστώσεων στην πρώτη φάση ή όχι, καθότι κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά έτρεξαν τα παρακάτω :

– Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τις σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

– Πρόγραμμα «Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης» για α) τα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) και β) τις Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ)

– Προγράμματα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία γενικής αγωγής

– Προγράμματα ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολείαΤάξεις Υποδοχής,

– Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ» , ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών/-τριών

2. Ποιος είναι ο προσανατολισμός του Υπουργείου σε σχέση με το πρόγραμμα Bullying όπως έχει γίνει γνωστό προς το κοινό; Θα πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα ή θα μετουσιωθεί κάποιο από τα προαναφερόμενα προγράμματα στο εν λόγω πρόγραμμα;

3. Οι προσλήψεις στην Ά φάση θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα ;

4. Πότε θα πραγματοποιηθεί η ανάληψη υπηρεσίας από τους συναδέλφους αναπληρωτές το Σεπτέμβριο ;

Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως τα μέλη μας .

Πριν φύγετε

 Ολη η διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση