Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-τοποθετήσεις αναπληρωτών: Να ανακληθούν πράξεις ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που αφορούν σε μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-τοποθετήσεις αναπληρωτών: Να ανακληθούν πράξεις ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που αφορούν σε μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ – Εγγραφο προς Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-τοποθετήσεις αναπληρωτών

Με έγγραφό της προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητάει την ανάκληση πράξεων ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ που αφορούν σε αναπληρωτές ΕΕΠ & ΕΒΠ, καθώς και την οριστική τοποθέτηση μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ όπως προβλέπεται.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προχωρά σ αυτήν την κίνηση έχοντας διαπιστώσει πως δεν τηρείται από κάποιες Διευθύνσεις, η διαδικασία που προβλέπεται σύμφωνα με το ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020, υπ. αριθμ. 104627/ΓΔ5 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Δείτε το έγγραφο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Αθήνα, 31/08/2020

Αρ. Πρωτ.: 38

ΠΡΟΣ 

-Τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

-Τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση:

Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ ΕΒΠ ΥΠΑΙΘ

ΘΕΜΑ: “Διαμαρτυρία περί μη τήρησης της διαδικασίας που προβλέπεται στις τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ”

Αξιότιμες/οι,

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., εκπροσωπεί το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα Κ.Ε.Σ.Υ..

Κατανοούμε το πιεστικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για την τοποθέτηση των προσληφθέντων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους από τους οικείους Διευθυντές Εκπαίδευσης, το οποίο έχει ως συνέπεια οι διευθύνσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνολό τους σε όλη αυτή τη διαδικασία και να εξυπηρετήσουν χιλιάδες αναπληρωτές.

Γι αυτό και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατέθεσε επείγον αίτημα στο υπουργείο για παράταση της προθεσμίας των τοποθετήσεων.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι δεν τηρείται από κάποιες διευθύνσεις, η διαδικασία που προβλέπεται σύμφωνα με το ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020 υπ. αριθμ. 104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Συγκεκριμένα:
  1. Εκδίδονται αποφάσεις για το ΕΕΠ ΕΒΠ με πράξεις ΠΥΣΔΕ ΠΥΣΠΕ, τα οποία δεν ορίζονται από το ΠΔ1/2003 και τις τροποποιήσεις αυτού, ότι μπορούν να αποφασίσουν για θέματα ΕΕΠ ΕΒΠ παρά μόνο τα αρμόδια ΠΥΣΕΕΠ.

 

  1. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. α. της εν λόγο απόφασης η τοποθέτηση των προσληφθέντων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ δεν αναφέρεται η εμπλοκή των υπηρεσιακών συμβουλίων. Για τη διάταξη αυτή η ΠΟΣΕΕΠΕΑ διαφώνησε με έγγραφό της περί περιορισμού των αρμοδιοτήτων και του σημαντικού ρόλου των υπηρεσιακών συμβουλίων.

 

  1. Η απόφαση κάποιων διευθύνσεων να προχωρήσουν σε προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτών, διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από το ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020 υπ. αριθμ. 104627/ΓΔ5 και σαφώς δεν υπάρχει αναγκαιότητα για το ΕΕΠ ΕΒΠ, από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές από τα ΠΥΣΕΕΠ για το σχολικό έτος 2020-21.
Σύμφωνα με τα παραπάνω

ζητούμε την ανάκληση πράξεων ΠΥΣΔΕ ΠΥΣΠΕ που αφορούν σε αναπληρωτές ΕΕΠ ΕΒΠ καθώς και την οριστική τοποθέτηση των συναδέλφων μετά από επιλογή των προς κάλυψη κενών όπως προβλέπεται.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ επιφυλάσσεται των νόμιμων δικαιωμάτων της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σύλλογος ΕΕΠ-ΕΒΠ Κεντρικής Μακεδονίας: Να επιλυθούν τώρα τα διαδικαστικά προβλήματα στην πρόσληψη αναπληρωτών
Προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά κλάδο-Δομή και Πρόγραμμα για το 2020-21 | Πίνακας
Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για Γενική Συνέλευση: Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 διαδικτυακά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση