Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ποσοστό εισακτέων σε Στρατιωτικές Σχολές από πληγείσες περιοχές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποσοστό εισακτέων σε Στρατιωτικές Σχολές, από αποφοίτους Λυκείων περιοχών πληγεισών από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 και από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Ποσοστό εισακτέων σε Στρατιωτικές Σχολές, από πληγείσες περιοχές

Καθορισμός ειδικού ποσοστού αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή μαθητών και αποφοίτων Λυκείων περιοχών πληγεισών από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 και από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

Δείτε το ΦΕΚ

Αριθμός εισακτέων

1. Την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, 10 σπουδαστών, επιπλέον του αριθμού εισακτέων του έτους αυτού, μαθητών τελευταίας τάξης και αποφοίτων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 και υπέβαλαν αίτηση-δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2018, σε ποσοστό 1,3% κατά Τμήμα Σχολής και σε ενιαία κατηγορία, ως εξής:

Δείτε:

Δικαιολογητικά για συμμετοχή υποψηφίων στις εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών

α. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ).

β. Στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

2. Την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, 17 σπουδαστών, επιπλέον του αριθμού εισακτέων του έτους αυτού, μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 και

είναι τέκνα θανόντων ή προσώπων των οποίων είτε η πρώτη κατοικία είτε η εμπορική επιχείρηση καταστράφηκε από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, εφόσον τις δηλώνουν ως σχολές προτίμησης, σε ποσοστό 2% επί των εισακτέων ανά Τμήμα Σχολής και σε ενιαία κατηγορία, ως εξής:

α. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ).

β. Στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

Δείτε:

Καθορισμός εισακτέων: Το ΦΕΚ με τον αριθμό ανά Σχολή και Τμήμα

Προϋποθέσεις

Προϋπόθεση για την επιλογή των υποψηφίων:

α. Της παρ. 1 του άρθρου 1 είναι να είχαν επιλέξει στο μηχανογραφικό δελτίο του έτους 2018 στρατιωτικές σχολές ή τμήματα αυτών, να είχαν κριθεί ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις του έτους 2018 και να έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων μεγαλύτερο ή ίσο με το 70% των μορίων του τελευταίου εισακτέου της γενικής σειράς που εισήχθη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή ή τμήμα αυτής.

β. Της παρ. 2 του άρθρου 1 είναι να έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων μεγαλύτερο ή ίσο με το 70% των μορίων του τελευταίου εισακτέου της γενικής σειράς που θα εισαχθεί κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος (2019-20) στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή ή τμήμα αυτής και να κριθούν επιτυχόντες στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) της τρέχουσας περιόδου (2019).

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Μηχανογραφικό 2019: Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση