Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech – Astra Zeneca – Moderna – Johnson & Johnson  – Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, σε έγγραφο με απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις το οποίο κοινοποίησε, το ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση ανά εμβόλιο Pfizer/BioNTech – Astra Zeneca – Moderna – Johnson & Johnson είναι ως ακολούθως:

Ποιο είναι το ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση ανά εμβόλιο;
•Pfizer/BioNTech:

Προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2ηδόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής.

•Astra Zeneca:

Διασφαλίζει ανοσία κατά 70% τρεις εβδομάδες από την 1ηδόση, ενώ 15 ημέρες μετά τη 2ηδόση επιτυγχάνεται προστασία έναντι της COVID-19 της τάξεως76% έως 94%και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

•Moderna:

Η αποτελεσματικότητα φθάνει στο 92% 14 ημέρες μετά την 1ηδόση, ενώ 14 ημέρες από τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%, ενώ η προστασία έξι (6)μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή.

•Johnson & Johnson:

Η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVID-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%.

Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου “Εμβολιασμός κατά τηςCOVID19Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις”

Δείτε επίσης

Εμβόλιο κορονοϊού 12-15 ετών: Ξεκίνησε η εξέταση για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
Ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά ηλικιακή ομάδα: Η σημερινή εικόνα
Ακύρωση ραντεβού εμβολιασμού: Τι ισχύει και γιατί σχετικά με το θέμα των ακυρώσεων και του μπλοκαρίσματος
Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί έως τώρα-Τι θα γίνει με τους Πανεπιστημιακούς

Πριν φύγετε

Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς
Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση