Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΟΣΥΠ-αξιολόγηση: Νόμιμη και Ισχυρή η απεργία-αποχή – Δεν έχει προσβληθεί δικαστικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΟΣΥΠ-αξιολόγηση: Νόμιμη και Ισχυρή η απεργία-αποχή – Δεν έχει προσβληθεί δικαστικά – Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας.

ΠΟΣΥΠ-αξιολόγηση

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023, στην οποία ανήκει και η διαδικασία για την συμπλήρωση των Εντύπων Σφυγμού Ομάδας, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 καμία δυσμενή επίπτωση ή ενδεχόμενο πειθαρχικό παράπτωμα δεν μπορεί να υπάρξει για τα μέλη της ΠΟΣΥΠ, που συμμετέχουν στην απεργίααποχή της Ομοσπονδίας, διότι η απεργία της ΠΟΣΥΠ που νομίμως και εμπρόθεσμα είχε κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας & Εσωτερικών) στις 28 Μαρτίου 2023, με τις εκθέσεις επίδοσης 22Β΄και 25Β΄, δεν έχει προσβληθεί δικαστικά και συνεπώς είναι απολύτως Νόμιμη και Ισχυρή για τα μέλη της.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Υ.Π.)

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 14-03-2024

Αρ. Πρωτ.: 17

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.4940/22

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της εγκυκλίου ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/86/οικ.5373/13-03-2024 του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην εφαρμογή της στοχοθεσίας και της διενέργειας αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4940/2022 και την απεργία – αποχή από αυτήν, σας ενημερώνουμε, προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας, ότι:

 Για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023, στην οποία ανήκει και η διαδικασία για την συμπλήρωση των Εντύπων Σφυγμού Ομάδας, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 (ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/53/οικ.2445/05-02-2024) καμία δυσμενή επίπτωση ή ενδεχόμενο πειθαρχικό παράπτωμα δεν μπορεί να υπάρξει για τα μέλη της ΠΟΣΥΠ,  που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της Ομοσπονδίας μας, διότι η απεργία της ΠΟΣΥΠ που νομίμως και εμπρόθεσμα είχε  κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας & Εσωτερικών) στις 28 Μαρτίου 2023, με τις εκθέσεις επίδοσης 22Β΄και 25Β΄, δεν έχει προσβληθεί δικαστικά και συνεπώς είναι απολύτως Νόμιμη και Ισχυρή για τα μέλη μας. 

Για την αξιολογική περίοδο του έτους 2024, η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει απεργία – αποχή από την εφαρμογή της στοχοθεσίας και της διενέργειας αξιολόγησης του 2024, από τις 07  Φεβρουαρίου 2024, η οποία με την αριθ. 228/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη και συνεπώς από την επίδοση της ανωτέρω απόφασης, ήτοι από τις 12 Μαρτίου 2024, δεν μπορεί να συνεχιστεί νομίμως η απεργία – αποχή αυτή, για το έτος 2024..

Η ΠΟΣΥΠ, όπως και όλες οι Ομοσπονδίες μετά την σημερινή απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να μην επαναπροκηρύξει, προς το παρόν, την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση του έτους 2024, θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα εξετάσει τις νομικές και ουσιαστικές  δυνατότητες  των ενεργειών και των αποφάσεων της.

Η ΠΟΣΥΠ, με αίσθημα ευθύνης, θα σας ενημερώσει και θα πράξει τα οφειλόμενα ώστε να διασφαλίσει την νομιμότητα των αποφάσεων της και να υπερασπίσει την υπηρεσιακή θέση των φυσικών μελών της.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε σχετικά

Υπουργείο Εσωτερικών για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Πειθαρχικό παράπτωμα η μη εφαρμογή της διαδικασίας 

Παράνομη έκρινε την απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ, από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το Πρωτοδικείο 

ΑΔΕΔΥ: Γνωμοδότηση για την απεργία-αποχή από την στοχοθεσία-αξιολόγηση

Πριν φύγετε

Συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή προσεχώς: Συναινέσεις ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας από τα κόμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση