Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πότε αρχίζει η μισθοδοσία και η προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών-Ζητούν ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πότε αρχίζει η μισθοδοσία και η προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών-Ζητούν ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πότε αρχίζει η μισθοδοσία και η προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών

Αναλαμβάνουν από σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 υπηρεσία οι προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Α Φάσης προλήψεων για το 2023-24. Εχθές Τετάρτη 06.09.2023, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τροποποίησε τις σχετικές αποφάσεις πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ως προς την προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας των προσλαμβανομένων, η οποία καθορίσθηκε, εκ νέου, από την Πέμπτη 7 έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που πλήττουν περιοχές της χώρας.

Ομως επειδή και σήμερα δυστυχώς θα είναι μια δύσκολη ημέρα για πολλές περιοχές της χώρας και όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες, η δυσκολία πρόσβασης των αναπληρωτών στις περιοχές όπου πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία θα είναι μεγάλη έως αδύνατη και εξ αυτού του λόγου αιτούνται από το ΥΠΑΙΘΑ τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας.

Η παράταση που δόθηκε από το ΥΠΑΙΘΑ δεν τους καλύπτει, καθόσον και στην καλύτερη περίπτωση τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου να κατορθώσουν να αναλάβουν υπηρεσία, θα έχουν χάσει αρκετά ημερομίσθια από το αν αναλάμβαναν υπηρεσία σήμερα Πέμπτη 07.09.2023, μιας και όπως παρουσιάζουμε ακολούθως η έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

_______________________________

Δείτε ακολούθως από πότε προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών σε σχέση με την ανάληψη υπηρεσίας και από πότε έχουμε την έναρξη μισθοδοσίας τους

Α. Προσμέτρηση προϋπηρεσίας σε σχέση με την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών

Ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε Πίνακες κατάταξης, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, όπως προβλέπει η Υ.Α. 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344/10.08.2020, λογίζεται η λογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Πρόσληψης, δηλαδή στην περίπτωσή μας η Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023. 

Τι προβλέπει η Υ.Α. 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344/10.08.2020 

Αναφορικά με την προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, σύμφωνα με την παράγραφο 3, του άρθρου 6 της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020 με τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών λογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Πρόσληψης, υπό την προϋπόθεση ότι:

α) η απόφαση πρόσληψης έχει εκδοθεί εντός του οικείου διδακτικού έτους. Εάν έχει εκδοθεί πριν την έναρξη του διδακτικού έτους, για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου νοείται ως εκδοθείσα κατά την εναρκτήρια ημερομηνία αυτού,

β) η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός του οριζόμενου στην απόφαση πρόσληψης χρονικού διαστήματος.

Τα οριζόμενα στην παρούσα παράγραφο δεν ισχύουν για την τοποθέτηση σε δυσπρόσιτη σχολική μονάδα. Στην περίπτωση αυτή ο διπλασιασμός της μοριοδότησης της περ. ββ’ της παρ. β’ του άρθρου 57 του ν. 4589/2019 υπολογίζεται από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στη δυσπρόσιτη σχολική μονάδα και για τις συγκεκριμένες ώρες απασχόλησης σε αυτό.

Β. Εναρξη μισθοδοσίας αναπληρωτών 

H έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Γενικώς ισχύουν οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 41 του ν.3528/2007 (26 Α’) (περί αξίωσης μισθού) «3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας».

Δείτε σχετικά

Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών ζητά ο ΠΑΣΑΔ από τον Υπουργό Παιδείας 

Ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών 2023-24: Η διαδικασία από το sms τοποθέτησης έως την εκτύπωση της σύμβασης 

Εισιτήρια για αναπληρωτές: Μείωση τιμών σε Αεροπορικά-Ακτοπλοϊκά-ΚΤΕΛ 

Οδηγίες για αναπληρωτές από το Υπ. Παιδείας: Δήλωση σχολείων-Ανάληψη υπηρεσίας-Δικαιολογητικά-Χρονοδιάγραμμα 

Αποφάσεις πρόσληψης Α Φάσης 2023-24 εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης 

Αποφάσεις πρόσληψης Α Φάσης 2023 ΕΕΠ-ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ-Γενικά σχολεία | Ανάληψη υπηρεσίας 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Οδηγός για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: Πρόσληψη-τοποθέτηση-ανάληψη υπηρεσίας-ωράριο-μισθολογικά-άδειες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση