Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πότε θα έχουμε τη Β Φάση προσλήψεων-Τι θα περιλαμβάνει: Ενημέρωση από Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πότε θα έχουμε τη Β Φάση προσλήψεων-Τι θα περιλαμβάνει: Ενημέρωση από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια, σύμφωνα με πληροφόρηση από το ΥΠΑΙΘ.

Πότε θα έχουμε τη Β Φάση προσλήψεων

Ενημέρωση από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια – 20.09.2022

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναφορικά με τη διενέργεια της Β Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών για το 2022-23, ισχύουν τα εξής:

Α. Πότε θα “τρέξει” το σύστημα

Το σύστημα για τη Β Φάση θα τρέξει τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ίσως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με ανάληψη υπηρεσίας προσληφθέντων αναπληρωτών αρχές Οκτωβρίου 2022.

Η διαδικασία τροποποίησης/οριστικοποίησης των καταχωρισμένων κενών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠΕΒΠ θα ολοκληρωθεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως και τη Δευτέρα 26.09.2022 και τo ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από την Τρίτη 20 έως και την Πέμπτη 22.09.2022. Εως την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο ΥΠΑΙΘ οι Αποφάσεις Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ.

Δείτε το έγγραφο για καταγραφή κενών εκπαιδευτικών-Β Φάση 2022-23 ΕΔΩ

Δείτε το έγγραφο για καταγραφή κενών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ-Β Φάση 2022-23 ΕΔΩ

Β. Οι προσλήψεις για τις ανάγκες της Β Φάσης θα αφορούν σε:

1. Προσλήψεις σε Γενικά σχολεία, Μουσικά σχολεία, ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ενταξης, ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ, Παράλληλη Στήριξη, για κάλυψη κενών μετά τις προσλήψεις της Α Φάσης, για κάλυψη κενών λόγω μη αποδοχής πρόσληψης, αδειών νεοδιόριστων και αδειών λοχείας αναπληρωτών.

2. Προσλήψεις σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

3. Προλήψεις σε ΖΕΠ-Τάξεις Υποδοχής, 1.014 εκπαιδευτικών ΠΕ70 και 46 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

4. Προσλήψεις Ψυχολόγων ΠΕ23 από το Πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως αναμένεται το ΦΕΚ με τον καθορισμό των σχολικών μονάδων όπου θα προσληφθούν αναπληρωτές, το οποίο ελπίζουμε να εκδοθεί στην ώρα του.

Οι προσλήψεις 400 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23, από το Πρόγραμμα “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”, δεν θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Β Φάσης, καταβάλλεται όμως προσπάθεια να πραγματοποιηθούν λίγο αργότερα – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε πως στα Προγράμματα που έτρεξαν στην Α Φάση έχουν μείνει προς διάθεση λίγες πιστώσεις με περισσότερες να έχουν μείνει προς διάθεση από το Πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης, ενώ θα διατεθεί το σύνολο των διαθέσιμων πιστώσεων από τα Προγράμματα που θα “τρέξουν” για πρώτη φορά στη Β Φάση.

Συνολικά θα προσληφθούν φέτος πάνω από 40.000 αναπληρωτές (44.000 πέρσι), ενώ είχαμε και 8.487 μόνιμους διορισμούς και περίπου 4.000 συνταξιοδοτήσεις. Στην Α Φάση φέτος προσλήφθηκαν 31.846 αναπληρωτές.

Γ. Τι έγινε στην Α Φάση προσλήψεων για το 2022-23

Στα πλαίσια της Α Φάσης προσλήψεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ προσλήφθηκαν 31.846 αναπληρωτές.

ΔΕΙΤΕ: Προσλήψεις αναπληρωτών Α Φάσης 2022-23: Τα ονόματα των 31.846 προσληφθέντων 

 Δ. Τι έγινε στην Β Φάση προσλήψεων πέρσι το 2021-22

Πέρσι, για τη Β Φάση στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, είχαμε τις παρακάτω προσλήψεις:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 4.137: α) 1.062 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και β) 3.075 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 1.807: α) 290 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), β) 1.476 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση, και γ) 33 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων Επίσης, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο.

Για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ είχαμε 617 προσλήψεις: Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) → 139 – Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 161 – Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) → 46 – Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ → 23 – Στα Επαγγελματικά Λύκεια → 214  – Στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ → 34.

Δείτε σχετικά

Τάξεις Υποδοχής: Ενταξη σχολικών μονάδων στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) 

ΦΕΚ-ΔΥΕΠ: Ιδρύθηκαν για το 2022-23 με Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή 

Κοινωνικοί Λειτουργοί-Τάξεις Υποδοχής: Οι 46 σχολικές μονάδες που θα προσληφθούν αναπληρωτές 

Οδηγός υλοποίησης νέου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου για προσλήψεις αναπληρωτών 

Ενταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-προσλήψεις εκπ/κών/ΕΕΠ | Οδηγός

Οδηγός Υποστηρικτικών δομών για προσλήψεις αναπληρωτών σε ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ 

Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ: Υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπ/κές ανάγκες, 2022-23 | Οδηγός υλοποίησης

Μουσικά σχολεία-Οδηγός υλοποίησης: “Υποστήριξη Αναβάθμισης της Μουσικής Εκπαίδευσης των Μουσικών Σχολείων” 

Δείτε ακόμη

Προσληφθέντες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τα Προγράμματα πρόσληψης-ΤΟΜΕΑΚΟ-ΠΕΠ-ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗΣ-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ 

Προσλήψεις και διορισμοί 2020-22 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ένα αρχείο

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ από το 2017 έως σήμερα ανά κλάδο, δομή, περιοχή-Και η Α Φάση 4ετίας 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση