Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία: Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών-Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROMEHS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία: Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Promoting Mental Health at Schools, PROMEHS.

Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία
Σύμφωνα με το δελτίο της Πρόσκλησης

το οποίο υπογράφει η κας Μαρία Πούλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Α.Π. – Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία (Promoting Mental Health at Schools, PROMEHS).

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Επιμόρφωσης (Ε.Π.Ε.Ε.) του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η), του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα: «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία (Promoting Mental Health at Schools, PROMEHS)».

Περί τίνος πρόκειται
  • Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Erasmus + Key Actions 3 που αποσκοπεί στη δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση ενός Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για την προώθηση της ψυχικής υγείας σε φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, και φορείς χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής) κι
  • επιχειρεί να συμβάλλει στο γεφύρωμα της έρευνας με την εκπαιδευτική πρακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.
Τι είναι το PROMEHS
  • Το PROMEHS είναι το πρώτο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στα σχολεία, που υλοποιείται με τη συνεργασία ερευνητών, φορέων εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικών συλλόγων, 20 Πανεπιστημίων και Υπουργείων από 7 Ευρωπαϊκές χώρες.
Που απευθύνεται
  • Η πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα απευθύνεται στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του νομού Αχαΐας.
  • Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν δωρεάν επιμόρφωση 25 ωρών (Οκτώβριο με Δεκέμβριο, 2020), από καταρτισμένους συμβούλους και καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων.
  • Επίσης, στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν θα χορηγηθεί πιστοποίηση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Erasmus + Key Actions 3), ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό του προγράμματος και δωρεάν συμμετοχή στα συνέδρια και τις ημερίδες για τη διάχυση του προγράμματος.

Ενημερωτική ημερίδα για το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης WebEX την Παρασκευή 4/9/2020, 6-8μμ. Μπορείτε να συνδεθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://promehs.my.webex.com/promehs.my/j.php?MTID=m772fd923ba7dc24e5e054606142ba540

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα
  • Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://el.promehs.org/ ή να απευθύνετε ερωτήσεις στο promehs.gr@gmail.com.
Παρακαλούνται

οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του νομού Αχαΐας που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως 11/9/2020 στη φόρμα https://forms.gle/TkBW5XWP72wQjCUr5.

Δείτε επίσης

Βιώσιμες πόλεις και λιμάνια: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020
200 Χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης: Συνέδριο το Μάιο 2021 στη Θεσσαλονίκη

Πριν φύγετε

Νέες Ανακοινώσεις για σχολεία: Στις 14.09 ανοίγουν-Να επιστρέψουν άμεσα οι εκδρομείς-Τα μέτρα των Υπ. Παιδείας και Εσωτερικών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση