Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για νέο γραπτό διαγωνισμό: Μην τσιμπάτε από δημοσιεύματα που σκοπό έχουν τα φροντιστήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για νέο γραπτό διαγωνισμό: Μην τσιμπάτε από αβάσιμα δημοσιεύματα των οποίων σκοπός είναι η πρόωρη έναρξη φροντιστηρίων.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για νέο γραπτό διαγωνισμό

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου με αφορμή δημοσιεύματα για νέο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και απευθυνόμενος στους επιτυχόντες του 2Γ/2022 και τους ενδιαφερόμενους για τον επόμενο (2ο) μεγάλο γραπτό διαγωνισμό, επισημαίνει ότι όσα αναγράφονται περί έτοιμων 527 εξεταστικών κέντρων, αυτά κινούνται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, μιας και σκοπός αυτών των δημοσιευμάτων είναι η πρόωρη έναρξη φροντιστηρίων.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Προέδρου

“Προς α) τους επιτυχόντες του 2γ/2022 και β) τους ενδιαφερόμενους για τον επόμενο (2ο) μεγάλο γραπτό διαγωνισμό. Θερμή παράκληση να μην παρασύρεστε από αβάσιμα δημοσιεύματα των οποίων σκοπός είναι η πρόωρη έναρξη φροντιστηρίων.

Οι προσλήψεις προγραμματισμού του 2024 Πε και Τε θα γίνουν κανονικά μέσω των επιτυχόντων του 2γ/2022 ενώ στο μεταξύ θα εκδοθούν διαδοχικά τα αποτελέσματα της 2γβ και 3γβ. Η διοργάνωση του επόμενου μεγάλου γραπτού διαγωνισμού προσλήψεων δεν θα αφορά τις θέσεις 2022, 2023 και 2024. Τα γραφόμενα περί επίσπευσης του διαγωνισμού αγνοούν το πόση μεγάλη οργσνωτική προετοιμασία θέλει ένας τέτοιος διαγωνισμός. Όσο δε για όσα αναγράφονται σήμερα περί έτοιμων 527 εξεταστικών κέντρων, αυτά κινούνται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Συνεπώς: μην τσιμπάτε. Όσοι είστε ήδη επιτυχόντες, αναμείνατε τα αποτελέσματα και τις προκηρύξεις για το 2024. Είναι νωρίς για να τα προσδιορίσω χρονικά. Ξέρω ότι τραβάει σε μάκρος η διαδικασία. Να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι του Ασεπ και τα μέλη της Αρχής έχουμε επίγνωση της αγωνίας σας και κάνουμε ότι μπορούμε δεδομένων και των πολλών και διευρυνόμενων αρμοδιοτήτων που ασκούμε. Όσοι αναμένετε τον επόμενο μεγάλο διαγωνισμό, έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας για να ασχοληθείτε με φροντιστήρια από τώρα. Αλήθεια: τι θα διδαχτεί αφού δεν υπάρχει ακόμη ύλη; Και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ύλη από τώρα.

Τέλος, ως προς το με ποια επείγουσα διαγωνιστική διαδικασία θα καλυφθούν κάποιες κλαδοειδικότητες όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός επιτυχόντων, το θέμα εξετάζεται και θα υπάρξουν ανακοινώσεις ως προς τη λύση που θα επιλεγεί για τις πολύ συγκεκριμένες αυτές κλαδοειδικότητες. Δεν τίθεται όμως θέμα μείωσης της βάσης. Λυπούμαι εάν γίνομαι δυσάρεστος σε κάποια σάιτ. Σέβομαι την ειδησεογραφική τους συνεισφορά και τον μόχθο τους για ενημέρωση. Οι συγκεκριμένες όμως αναρτήσεις είναι διαφημίσεις και όχι ειδήσεις.

Προσθήκη: Κάποιοι αναγνώστες αναρωτήθηκαν για την αναφορά μου σε κλαδο-ειδικότητες όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υποψηφίων του 2γ πάνω από τη βάση. Ο μεγάλος προβληματισμός μας αφορά στις ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ των δασικών. Όπως είπα, εξετάζουμε, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όλες τις διαγωνιστικές λύσεις αλλά όχι τη μείωση της βάσης”.

Δείτε επίσης

Ανάκληση διορισμού λόγω εσφαλμένης μοριοδότησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Αιτήσεις για Β1 Επίπεδο ΤΠΕ: 29.01 έως 08.02 Α Φάση – 12 έως 16.02.2024 Β Φάση 

Οδηγίες αξιολόγησης προσωπικού ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ και για το πεδίο Α2 των σχολ. μονάδων και για το Α των ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ

Υπουργείο Παιδείας: Δεν αναφέρεται στη νομοθεσία η δυνατότητα βελτίωσης θέσης ή αμοιβαίας μετακίνησης αναπληρωτών 

Ειδικά σχολεία Κρήτης: Τι είπε ο Αν. Υπ. Εσωτερικών για τις ελλείψεις στις κτηριακές υποδομές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση