Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για προϋπηρεσία: Λάθη που δεν κάνουν άλλοι υποψήφιοι δεν θα έπρεπε να τα κάνουν οι εκπαιδευτικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για προϋπηρεσία: Λάθη που δεν κάνουν άλλοι υποψήφιοι σε άλλες Προκηρύξεις δεν θα έπρεπε να τα κάνουν οι εκπαιδευτικοί – Τι είπε για τα λάθη των υποψηφίων στο “OPEN”.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για προϋπηρεσία

Στην εκπομπή του καναλιού “OPEN” “Ωρα Ελλάδος” μίλησε σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Ο κος Παπαϊωάννου ερωτήθη από τους δημοσιογράφους της εκπομπής, οι οποίοι μετέφεραν ερωτήματα εκπαιδευτικών, για την ασάφεια σχετικά με το κουτάκι δήλωσης προϋπηρεσίας, η οποία δεν υπολογίστηκε από το ΑΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ αφού έδωσε τη γενική εικόνα των προκηρύξεων λέγοντας πως:

“Για τη γενική παιδεία φέτος είχαμε να κατατάξουμε 152.000 υποψήφιους εκπαιδευτικούς και το πράξαμε μέσα σε χρόνο ο οποίος έπρεπε νάναι τέτοιος ούτως ώστε να μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία 1η Σεπτεμβρίου”, ανέφερε πως:

“Δεν θα ήταν σωστό να μπω σε μια περιπτωσιολογία και είναι προφανές πως οι ενστάσεις θα εξετασθούν από τα αρμόδια όργανα, αλλά επειδή έχουν μπει στο διάλογο αυτό και συλλογικοί φορείς και κάποιοι Βουλευτές θα πρέπει να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Πρώτον. Οταν λέμε να διορθώσουμε τα λάθη κάποιων υποψηφίων αυτεπαγγέλτως εννοούμε ότι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι που δεν έκαναν τα λάθη θα βρεθούν πίσω. Εαν στις 150.000 υπάρχουν 3 με 4.000 που διέπραξαν αυτό το λάθος, υπάρχουν άλλοι 147.000 που δεν το διέπραξαν και αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν πίσω. Το να έρθουμε και να πούμε πως εμείς θα διορθώσουμε μόνοι μας το λάθος των υποψηφίων δεν είναι χωρίς συνέπειες”.

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων πως οι εν λόγω εκπαιδευτικοί διατείνονται πως το λάθος έγινε λόγω ασάφειας ο κος Παπαϊωάννου είπε πως:

“Σε όλες τις Προκηρύξεις ένα ποσοστό υποψηφίων κάνει λάθη και στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιοι υποψήφιοι δεν θέλουν να δώσουν την πλήρη εικόνα. Οχι μόνον ήταν σαφής ο Πίνακας αλλά υπήρχε όταν πήγαινες τον κέρσορα κι ένα συννεφάκι έβγαινε κι έλεγε με πιο πολλά λόγια αυτό που με σύντομα λόγια υπήρχε στον Πίνακα κι αμέσως παρακάτω έλεγε “για παραδείγματα πατήστε κλπ”. Δεν το πρόσεξαν οι υποψήφιοι. Επαναλαμβάνω το θέμα θα κριθεί στο πλαίσιο των ενστάσεων και αν αρχίσει το ΑΣΕΠ να διορθώνει όλα τα λάθη των 152.000 υποψηφίων δεν θα φτάσει ο χρόνος μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς”.

Μάλιστα τόνισε πως λάθη που δεν κάνουν άλλοι υποψήφιοι σε άλλες Προκηρύξεις δεν θα έπρεπε να τα κάνουν οι εκπαιδευτικοί δηλώνοντας πως έχει αυξημένες απαιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε επίσης

Ολη η διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση