Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για Προκηρύξεις: Αρχές επόμενης εβδομάδας για ΦΕΚ η Γενική-Αιτήσεις έως αρχές Μαρτίου-Ενστάσεις 3ΕΑ/2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για Προκηρύξεις: Αρχές επόμενης εβδομάδας για ΦΕΚ η Γενική-Αιτήσεις έως αρχές Μαρτίου-Ενστάσεις για 3ΕΑ/2022-Τι είπε για τον γραπτό διαγωνισμό.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για Προκηρύξεις

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ μίλησε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου για την αναμενόμενη έκδοση των Προκηρύξεων Γενικής εκπαίδευσης αλλά και για την πορεία εξέτασης των ενστάσεων για τις Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022, ώστε να μπορέσουν να εκδοθούν οι Οριστικοί Πίνακες, καθώς και για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά τι είπε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων της 3ΕΑ/2002 Προκήρυξης των εκπαιδευτικών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι ενστάσεις για την προκήρυξη αυτή ανέρχονται περί τις 4.000 και αποτελούν “οιωνεί δικαστικές αποφάσεις”. Αναμένεται η εξέταση ενστάσεων για την 2ΕΑ/2022, μελών ΕΕΠ, ενώ για την 1ΕΑ/2022 μελών ΕΒΠ έχει περατωθεί η διαδικασία δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Προκηρύξεις Γενικής εκπαίδευσης

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η αποστολή τους στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβουν ΦΕΚ και η προθεσμία αιτήσεων θα “τρέξει” μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, και “θα φάμε και λίγες ημέρες από τον Μάρτιο” , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Παπαϊωάννου, λέγοντας πως αυτό έχει σημασία για όσους έχουν να λάβουν βεβαιώσεις πτυχίων, επισημαίνοντας πως αναμένεται να υπάρξουν περί τις 150 -200.000 υποψηφιότητες εκπαιδευτικών.

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου ο κος Παπαϊωάννου δήλωσε πως πρόκειται για διαγωνισμό κατάταξης και όχι για διαγωνισμό πρόσληψης, μιας και η κατάταξη των υποψηφίων θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές προσλήψεις. Αναφορικά με τους υποψηφίους ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ επεσήμανε πως από τους 108.000 οι περισσότεροι αναφέρονται στον κλάδο Διοικητικού/Οικονομικού. Για τον αν υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι διαδικασίες σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές είπε πως αν οι εκλογές διενεργηθούν 9 Απριλίου τότε ναι θα σταματήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης, τονίζοντας πως αυτή η πρόβλεψη πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει.

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για Οριστικούς Πίνακες Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ/2022 και έκδοση Προκηρύξεων Γενικής 2023

Αίτηση θεραπείας κατά οριστικών πινάκων ΑΣΕΠ: Η διαδικασία και οι προθεσμίες της προσφυγής 

Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο | Τι ισχύει 

Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας για διορισμούς και άρση ποινών αναπληρωτών στη Βουλή 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση