Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη ειδικής αγωγής: Στόχος να έχουμε προσωρινούς πίνακες το καλοκαίρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη ειδικής αγωγής: Στόχος να έχουμε προσωρινούς πίνακες το καλοκαίρι-Συνέστησε υπομονή στους εκπαιδευτικούς.
Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη
Στην εκπομπή  “Παιχνίδια Εξουσίας” του ραδιοσταθμού alpha radio 989 και στη δημοσιογράφο κα Ντίνα Μόσχου, μίλησε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου, αναφορικά με την έκδοση και κατάρτιση των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής, σε συνέχεια της χθεσινής παρουσίας στην εκπομπή του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ κου Α. Κόπτση.
Ο κος Παπαϊωάννου

ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας Προκήρυξης ανέφερε πως στόχος αποτελεί για το ΑΣΕΠ να εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα το καλοκαίρι που έρχεται και αυτό θα επιδιωχθεί αν και υπάρχουν εν εξελίξει και άλλες Προκηρύξεις στο ΑΣΕΠ.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

στην παρελθούσες Προκήρυξεις, παραδέχθηκε πως υπήρξαν ζητήματα ακόμη και νομικής φύσεως, όπως το θέμα του παραβόλου, των σεμιναρίων, της ελληνομάθειας κ.α, τα οποία επέφεραν ανατροπές στους Πίνακες, όμως σήμερα η επεξεργασία της νέας Προκήρυξης έχει να κάνει με αυτή ακριβώς την πρόβλεψη μη επανάληψης των λαθών των Προκηρύξεων του 2019 και 2020.

Εξ αυτού του λόγου ο κος Παπαϊωάννου συνέστησε υπομονή στους εκπαιδευτικούς.

Δείτε

Κόπτσης-νέοι πίνακες ειδικής αγωγής: Εντός των ημερών ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα 

Κόπτσης: Στόχος να γίνονται διορισμοί κάθε χρόνο ώστε να εκλείψουν οι αναπληρωτές 

Υπενθυμίζουμε πως

οι Αξιολογικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν ισχύ έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Αυτό προβλέπει

η παράγραφος δ’  του άρθρου 64 του ν. 4692/2020, με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019.

Ετσι οι Αξιολογικοί Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ισχύουν έως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα

το ΦΕΚ Γ 241 – 09.03.2020 (ΦΕΚ Γ 404 – 09.04.2020  η διόρθωση σφάλματος) αφορά στους μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ και το ΦΕΚ Γ 1289 – 19.08.2020 στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Δείτε σχετικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα κ.Βουγια. Αν υλοποιηθει ο στοχος των διορισμων στην εκπαιδευση φετος, με ποιος πινακες θα γινουν οι διορισμοι στην Ειδικη ; Ο κ. Κοπτσης ανφερε οτι οι διορισμοι (εφοσον γινουν) θα υλοποιηθουν με παροντες οριστικους

Γράψτε μία απάντηση