Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Πίνακες ειδικής: Δεσμεύομαι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε-Χρειάζεται πιο απλή νομοθεσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Πίνακες ειδικής: Δεσμεύομαι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε-Χρειάζεται πιο απλή νομοθεσία-Τι είπε ο κος Α. Παπαϊωάννου στο OPEN.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Πίνακες ειδικής

“Αυτή τη στιγμή έχουμε αναλάβει το έργο να κατατάξουμε, να βαθμολογήσουμε δηλαδή, 80.000 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας”. Μ αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απάντησή του ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής του OPEN “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, αναφορικά με την πορεία των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ, προσθέτοντας

“Οι ηλεκτρονικοί Πίνακες άρχισαν να μας έρχονται αυτή την εβδομάδα, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ο αριθμός 80.000 είναι μεγάλος, έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό ενεργοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως όταν θα ανοίξουν τα σχολεία έστω και με δυσκολία πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι ν ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους και μάλιστα για την Ειδική Αγωγή“.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το που έγκειται η μεγαλύτερη δυσκολία ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ απάντησε σχετικά με τον αριθμό των 80.000 υποψηφίων, “διότι στους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως του πόσοι θα προσληφθούν, θα διορισθούν, θα ελέγξουμε όλες τις αιτήσεις και θα καταταγούν όλοι”.

Για το ανθρώπινο δυναμικό του ΑΣΕΠ που θα αναλάβει αυτό το έργο απάντησε πως είναι περίπου 270 άτομα το δυναμικό του ΑΣΕΠ, αυτοί όμως που ελέγχουν είναι 30-40 άτομα.

Για την ανησυχία μήπως και δεν προλάβουμε τις προθεσμίες απάντησε πως “θα το παλέψουμε”, τονίζοντας πως “σήμερα είναι Σάββατο και υπάρχει κλιμάκιο που δουλεύει”.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Πίνακες ειδικής

“Δεσμεύομαι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βγάλουμε αποτελέσματα μέσα στο Αύγουστο” τόνισε ο κος Παπαϊωάννου προσθέτοντας: “ξέρω πως υπάρχουν προθεσμίες που δεν επιτρέπουν το 30 Αυγούστου, ξέρω πως έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου και τώρα μας ήρθαν οι Προκηρύξεις, πιστεύω να τα καταφέρουμε”.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως χρειάζεται περισσότερος κόσμος στο ΑΣΕΠ ο κος Παπαϊωάννου απάντησε πως “χρειάζεται και πιο απλή νομοθεσία, καθότι η υπάρχουσα είναι περίπλοκη”.

Δείτε επίσης

Πίνακες ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής: Στο ΑΣΕΠ αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων

Εκπαιδευτικοί-Πίνακες ΑΣΕΠ: “Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος! 80000 υποψήφιοι αναμένουν τα αποτελέσματα άμεσα!” 

Πίνακες ΑΣΕΠ-Ειδική Αγωγή: Εφικτός στόχος μέσα Αυγούστου να έχουμε Προσωρινούς κατά τον Πρόεδρο ΑΣΕΠ 

Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής ΑΣΕΠ

ΦΕΚ κατανομής μόνιμων διορισμών 2022 εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ | Τι ακολουθεί 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση