Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόεδρος ΔΟΕ για άνοιγμα σχολείων: 3 βάρδιες θα χρειαστούν-Λακασάς: 1η ή 9η Ιουνίου η επιστροφή στα Δημοτικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόεδρος ΔΟΕ για άνοιγμα σχολείων: 3 βάρδιες θα χρειαστούν-Λακασάς: 1η ή 9η Ιουνίου η επιστροφή στα Δημοτικά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Πρόεδρος ΔΟΕ για άνοιγμα σχολείων

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Επιλογές” μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής με τη συμμετοχή στη συζήτηση του Δημοσιογράφου της Καθημερινής Απόστολου Λακασά.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ αναφορικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων τόνισε πως:

Αρμόδια επί του ζητήματος είναι η Επιτροπή του ΕΟΔΥ όπως ακριβώς έγινε με την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού.

Θα πρέπει να δούμε και το τι γίνεται και στις άλλες χώρες, όμως είμαστε υπέρ της γενικότερης άρσης των περιοριστικών μέτρων για να λειτουργήσει η κοινωνία ξανά.

Σε περίπτωση που αποφασισθεί η επαναλειτουργία τους και σχετικά με τα Δημοτικά σχολεία θα χρειασθούν ακόμα και 3 βάρδιες για να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Aυτό όμως ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στους γονείς, αναφορικά με την μεταφορά των παιδιών, καθώς και στην προστασία των ευπαθών ομάδων, παππούδες, γιαγιάδες κ.λ.π.

Επίσης δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει το Ολοήμερο αν εφαρμοσθούν βάρδιες.

Ο εκπαιδευτικός πληθυσμός είναι γηρασμένος, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών είναι άνω των 40 ετών.

Σε παρέμβασή του ο κος Λακασάς δήλωσε πως:

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στις τάξεις θα συμβεί την 1η Ιουνίου, μπορεί και μια εβδομάδα αργότερα.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Δημοσιογράφος Απόστολος Λακασάς μίλησαν και για το υπό Διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ.
Ο Πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε:

Πρώτα απ όλα η αντίθεσή μας έγκειται στην κοινοποίηση ενός σχεδίου νόμου με μη επείγοντα θέματα, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και απαγόρευσης μετακινήσεων, χωρίς πρότερο διάλογο.

Εχουμε επιμέρους διαφωνίες σχετικά με το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της αύξησης μαθητών στα Τμήματα και μάλιστα ακριβώς τώρα που χρειάζεται να τηρούμε αποστάσεις λόγω κορονοϊού.

Και σχετικά με την εκμάθηση των αγγλικών στα Νηπιαγωγεία, τη στιγμή που επιστήμονες διαφωνούν με αυτό, τη στιγμή που μόνον 3 χώρες στην Ευρώπη το εφαρμόζουν, χωρίς μάλιστα να έχουμε συμπεράσματα από την έως τώρα εφαρμογή.

Δημοσιογράφος Α. Λακασάς

Ο Δημοσιογράφος Α. Λακασάς έθεσε 2 κομβικά ζητήματα που απασχολούν, κατά την άποψή του. τους εκπαιδευτικούς αναφορικά με το σχέδιο νόμου, τα αγγλικά στα Νηπιαγωγεία και την Αξιολόγηση.

Δείτε σχετικά

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: 11.05 Γ Λυκείου – 01.06 Λύκειο, Γυμνάσιο -15.06 Δημοτικό

Δείτε επίσης

Νέα παράταση άδειας ειδικού σκοπού: Εως και την 10η Μαΐου 2020
Μοριοδότηση εκπαιδευτικής υπηρεσίας ανά κλάδο και διπλή για δυσπρόσιτα | Ανάλυση
Σειρά μόνιμων διορισμών ανά κλάδο και ειδικότητα: Ποια είναι | Διάταξη
Τοποθετήσεις σε Ειδικά Σχολεία πρώτα και μετά σε Τμήματα Ενταξης | Διάταξη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση