Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόγραμμα Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής: Ανάκληση από ΙΕΠ-Δήλωση Τζούφη για πνευματικό μεσαίωνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόγραμμα Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής: Δήλωση Τζούφη για πνευματικό μεσαίωνα-Το ΙΕΠ ανακαλεί την έγκριση του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου κου Ι. Αντωνίου.

Πρόγραμμα Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής

Ανακαλεί την έγκριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου “Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής” το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Τα παραπάνω προκύπτουν σύμφωνα με ανακοίνωση που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κος Ιωάννης Αντωνίου.

Πιο πριν,

έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν βίντεο τα οποία κοινοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής ως εκπαιδευτικό υλικό, προωθώντας τη θεωρία του “αγέννητου παιδιού”.

Η Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής

είχε προτείνει με επιστολή της στο Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα “Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα”, το ΙΕΠ το ενέκρινε και ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κος Α. Κόπτσης, απέστειλε το σχετικό έγγραφο έγκρισης στην Εταιρεία.

Κατά δήλωση του Προέδρου του ΙΕΠ κου Ι. Αντωνίου

“τα προγράμματα που υποβάλλονται για έγκριση στο ΙΕΠ υπόκεινται σε συνεχή επανεξέταση, το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το συγκεκριμένο”.

Δείτε την Ανακοίνωση του Προέδρου του ΙΕΠ

Ανάκληση έγκρισης προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

_______________

Ανακοίνωση Μερόπης Τζούφη για το Πρόγραμμα “Προγεννητικής Αγωγής”

Για το Πρόγραμμα “Προγεννητικής Αγωγής” για τους μαθητές Γυμνασίου η αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

Η έγκριση προγράμματος “Προγεννητικής Αγωγής” για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση”.

Τέλος η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως

το ΥΠΑΙΘ έχει μετατραπεί “σε θεσμικό “αρνητή” του ορθολογισμού και της επιστήμης προκαλώντας διαρκώς της εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία”.

Δείτε την Ανακοίνωση της Μ. Τζούφη
“Το υπουργείο Παιδείας επιβάλλει τον πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά μας”

Σε θεσμικό «αρνητή» του ορθολογισμού και της επιστήμης έχει μετατραπεί το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς της εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία.

Τελευταία πράξη, η έγκριση προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση.

Δε διδάχτηκαν τίποτα από την ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», το οποίο ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και ανάγκασε ΜΜΕ, χορηγούς, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν τη στήριξή τους. Κάνουν πως δεν ακούν για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, τις κακοποιήσεις, την έμφυλη βία. Άλλωστε για αυτό κατήργησαν τη «Θεματική Εβδομάδα» και ανέστειλαν το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο μπήκε στα σχολεία το 2015.

Κάθε τους πρωτοβουλία απαντά στο ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και των ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων, ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια και να σημαδέψουν τις εφηβικές ψυχές. Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ας ασχοληθούν επιτέλους με τα «γεννημένα παιδιά» και ας αφήσουν τα «αγέννητα».

Ας θωρακίσουν το δημόσιο σχολείο απέναντι στην πανδημία, ώστε να μη μετράμε 160.000 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 από την αρχή του 2022. Ας σταματήσουν επίσης τη διάλυση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και το κλείσιμο του «Παίδων Πεντέλης».

Κάθε μέρα επιβεβαιώνουν πόσο καταστροφικοί είναι για την κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Πρέπει να φύγουν. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, ούτε υλικά, ούτε πνευματικά.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση