Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Μαθητές Α Λυκείου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Μαθητές της Α Λυκείου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής – Απευθύνεται σε 600 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα 2 ΕΠΑΛ του Δήμου.

Πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβουλευτικής Career Gate ξεκίνησε από το 1ο Λύκειο και το 4ο Λύκειο της πόλης, την υλοποίηση προγράμματος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές της Ά Λυκείου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 600 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα 2 ΕΠΑΛ του Δήμου και σκοπό έχει την ενίσχυση της επαγγελματικής τους καθοδήγησης.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ειδικά σχεδιασμένες ημερίδες, καθώς και να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο αναγνωρισμένο διεθνώς, που αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι θεματικές που καλύπτονται περιλαμβάνουν τις τελευταίες τάσεις στην αγορά εργασίας, τις επιλογές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την ψυχολογία και τη σημασία της αυτογνωσίας στη διαδικασία επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ταλέντων και των επιθυμιών τους.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει σχετικά:

«Το πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού που ξεκινά σήμερα θα προσφέρει στους μαθητές μας τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία για να πάρουν σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους. Εστιάζουμε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και στην καλλιέργεια του αυτογνωσιακού τους προφίλ, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Career Gate για τη συνεργασία και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε δράσεις που θα ενισχύουν τη νεανική δημιουργικότητα και θα προάγουν την ευημερία των παιδιών μας».

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για Επιτροπή για τον Αυτισμό, στέγαση εκπ/κών σε ακριτικές περιοχές, στεγαστικό επίδομα φοιτητών 

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το 2025: Ο σχεδιασμός έργων και μεταρρυθμίσεων ανά τρίμηνο 

Νέοι Πίνακες ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής: Ερωτήσεις και απαντήσεις-Το χρονοδιάγραμμα 

Απόφαση συγκρότησης Τριμελών Πειθαρχικών Συμβουλίων σε κάθε ΠΔΕ χωρίς Αιρετούς εκπροσώπους 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply