Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου για την Παιδεία-Υπεγράφη από τους Υπουργούς Κ. Πιερρακάκη και Α. Μιχαηλίδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για την περίοδο 2023-2027 υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας Κ. Πιερρακάκη και την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου κα Α. Μιχαηλίδου.

Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας

Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για την περίοδο 2023–2027 υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας κο Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου κας Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συνεργασία των δυο χωρών σε εκπαιδευτικά θέματα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη Δια Βίου Μάθηση, την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Επιπροσθέτως θα προωθηθούν ανταλλαγές εμπειρογνωμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών, η συμπαραγωγή διδακτικού υλικού και η διαμόρφωση ακόμα πιο συγκλίνουσας πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των διεθνών οργανισμών.

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη

Για το Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα της Παιδείας ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

“Με την ομόλογό μου Αθηνά Μιχαηλίδου υπογράψαμε το Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για την περίοδο 2023–2027. Το Πρόγραμμα αντανακλά τους ακατάλυτους δεσμούς των δύο χωρών και θεμελιώνει ακόμα πιο στέρεα τη συνεργασία μας σε εκπαιδευτικά θέματα. Συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων στη συστηματική συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη δια βίου μάθηση, την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Περαιτέρω, προωθούμε τις ανταλλαγές εμπειρογνωμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών, τη συμπαραγωγή διδακτικού υλικού και τη διαμόρφωση ακόμα πιο συγκλίνουσας πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των διεθνών οργανισμών”.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης-δαπάνες Παιδείας: “Με τις αλλαγές στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα αυξηθούν κατά 255 εκατ. ευρώ” 

Πλατφόρμα ΙΕΠ για αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Ανοικτή έως 21.12.2023 για την υποβολή Σχεδιασμού Δράσης 

Τι είπε για σύσταση νέων οργανικών-διορισμούς-προσλήψεις ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ Ι. Κατσαρός σε Συλλόγους εκπ/κών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση