Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόγραμμα σπουδών Καλλιτεχνικών Γυμνασίου-Θα εφαρμοσθεί πιλοτικά στα Πρότυπα και Πειραματικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόγραμμα σπουδών Καλλιτεχνικών Γυμνασίου Α’, Β’ και Γ’ τάξεων – Θα εφαρμοσθεί πιλοτικά στα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια της χώρας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, σε συνδυασμό με τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2788-3-6-2022 η Απόφαση της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Ζέττας Μακρή με το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Καλλιτεχνικών των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Ημερησίου Γυμνασίου.

Το παρόν Πρόγραμμα Σπουδών, σύμφωνα με την Απόφαση, θα εφαρμοσθεί πιλοτικά – σε συνδυασμό με τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών – σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια της χώρας κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Από το σχολικό έτος 2023-2024 θα εφαρμοσθεί σε όλα τα Ημερήσια Γυμνάσια της χώρας.

Για την Απόφαση ελήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων και οι υπ’ αρ. 55/14-10-2021 και 56/21-10-2021 πράξεις του Δ.Σ. και τα υπ’ αρ. 5280/27-04-2022, 6400/24-05-2022 έγγραφα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το μάθημα των Καλλιτεχνικών,

μέσω της μορφοπλαστικής διαδικασίας και πράξης, συνιστά άσκηση με έναν ολιστικό τρόπο σε γνωστικές λειτουργίες όπως η αντίληψη, η μνήμη, η κρίση, η ικανότητα επιλογής, η αξιολόγηση, η ενσυναίσθηση, ο σχηματισμός και ο μετασχηματισμός εννοιών, η μεταγνώση.

Η μορφοπλαστική διαδικασία που βρίσκεται στον πυρήνα του εκπαιδευτικού σχεδιασμού του μαθήματος δίνει απτή μορφή στην αφηρημένη σκέψη, χτίζοντας μια ασφαλή γέφυρα της νόησης με τον υλικό κόσμο, η αντίληψη του οποίου έχει πλέον ολοκληρωθεί κατά την προηγούμενη ηλικιακή βαθμίδα.

Το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Καλλιτεχνικών των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του Ημερησίου Γυμνασίου ορίζεται ως εξής:

Δείτε σε μορφή pdf το ΦΕΚ Β 2788-3-6-2022

Δείτε επίσης

Ανάγκη στελέχωσης Ειδικών Δημοτικών Σχολείων με εκπαιδευτικές ειδικότητες-Ερώτηση στη Βουλή 

16η τροποποίηση απόφασης συνάφειας Μεταπτυχιακών με την ΕΑΕ και τη Σχολική Ψυχολογία 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων-5η Επιμορφωτική Περίοδος: Αιτήσεις έως και Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών: Επικαιροποίηση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ έως 27 Ιουνίου-Εγγραφο 

Ειδικές κατηγορίες-Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια: Τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης σε 4 σημεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση