Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προγραμματικές Πρωθυπουργού: Διορισμοί στην Ειδική, στο Περιστέρι το 1ο Πρότυπο, κατάργηση Ασύλου, σύνδεση Παιδείας με Οικονομία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προγραμματικές Πρωθυπουργού: Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, στο Περιστέρι Πρότυπο σχολείο, κατάργηση Ασύλου, σύνδεση Παιδείας με Οικονομία, Αγγλόφωνα Τμήματα στα Πανεπιστήμια.

Προγραμματικές Πρωθυπουργού:  Διορισμοί στην Ειδική, στο Περιστέρι το 1ο Πρότυπο, κατάργηση Ασύλου, σύνδεση Παιδείας με Οικονομία

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την Παιδεία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναλύθηκε πριν λίγη ώρα στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πέντε (5) κυρίως ζητήματα που αφορούν στην Εκπαίδευση

1ον. Στη σύνδεση της Παιδείας με την Οικονομία και την αγορά εργασίας για να σταματήσει η παραγωγή ανέργων.

2ον. Στην ολοκλήρωση της Προκήρυξης για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή την οποία όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και την αντιμετώπιση των αναγκών των “αναπληρωτών καθηγητών” όπως ανέφερε.

3ον. Στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου για να σταματήσει η δράση των “μπαχαλάκηδων”.

4ον. Στην ίδρυση Πρότυπων Σχολείων με το πρώτο να ιδρύεται στο Περιστέρι, αναφέροντας ο Πρωθυπουργός πως αυτό το είχε υποσχεθεί.

5ον. Στήριξη Αγγλόφωνων Τμημάτων(καλοκαιρινών κ.α.) σε συνεργασία με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

__________________________________________

Δείτε επίσης:

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: Στον Ραδιοσταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”

Συνέντευξη παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Η Υπουργός μίλησε:

  • Για την Ειδική Αγωγή και τους διορισμούς.
  • Για τη Γενική Εκπαίδευση και τους διορισμούς εκεί.
  • Το Ασυλο των Πανεπιστημίων.
  • Το Θεσμικό πλαίσιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Την “Πανεπιστημοποίηση” των ΤΕΙ.
  • Τη Νομική Πάτρας.
  • Τις Βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τι δήλωσε συγκεκριμένα ανά θεματική ενότητα

Ειδική Αγωγή – Διορισμοί

Ενώ είχαν εξαγγελθεί οι προσλήψεις για 4.500 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και βοηθητικό προσωπικό οι διαδικασίες ήταν πάρα πολύ πίσω.

Επισπεύσαμε ήδη αυτές τις διαδικασίες, και Κάναμε μια πολύ γόνιμη συνάντηση με το ΑΣΕΠ, το οποίο δρομολογεί αυτήν τη διαδικασία.

Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η πρόσληψη των 4.500 εκπαιδευτικών ειδική αγωγής και βοηθητικού προσωπικού

Ξεκινάμε από ειδική αγωγή για έναν συγκεκριμένο λόγο. Αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ του εκπαιδευτικού και του παιδιού με ειδικές δεξιότητες και όταν κάθε χρόνο ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός εργάζεται σε διαφορετική πόλη, αυτός ο δεσμός διαρρηγνύεται.

Η συνέχεια από εδώ: www.especial.gr

Δείτε ακόμη:

Φίλης για διορισμούς και Κυβέρνηση: Το κάνετε με το ζόρι – 20 σημεία κριτικής για την Παιδεία | video

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Ενημέρωση για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών

Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Παιδείας: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση