Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς, όπως τις ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Προγραμματισμός διάθεσης self test

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για τον κορονοϊό ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κοντοζαμάνης παρουσίασε τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης αναφορικά με τη διάθεσης selftests σε ομάδες του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα ο κος Κοντοζαμάνης ανέφερε πως

το πρόγραμμα διάθεσης selftests σε ομάδες του πληθυσμού συνεχίζεται από τη Δευτέρα 26 Απριλίου σε επόμενες κατηγορίες.

Από Δευτέρα 26.04 self tests σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Από 10.05 θα αυξάνεται η εργασία με φυσική παρουσία

Από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων που θα εργάζεται με τηλεργασία.

Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.

Από την επόμενη εβδομάδα selftests σε κληρικούς-ιεροψάλτες

Στην κατηγορία που ξεκινά η διάθεση των selftests την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό που ασχολείται στους τόπους λατρείας όλων των θρησκειών.

Ειδικά για την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου, θα διατεθούν στις κατηγορίες που αναφέρονται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δυο τεστ που θα καλύψουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Από Πέμπτη του Πάσχα ξεκινά η διάθεση self tests  σε εκπαιδευτικούς-μαθητές

Στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων η διάθεση των selftests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Παράταση μεταβατικής περιόδου για self tests στον ιδιωτικό τομέα έως 02.05

Σημειώνεται επίσης ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι τις 2 Μαΐου 2021.

Τέλος όπως είπε ο κος Κοντοζαμάνης

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων θεωρεί εφικτό τον υπολογισμό δεικτών, τόσο για τη συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων, όσο και για τη συχνότητα διενέργειας ελέγχων και για το ποσοστό θετικότητας, καθότι η χώρα μας πληροί και τα 3 κριτήρια του ECDC, κατατάσσοντας τη χώρας μας στο σενάριο 1.

(Σενάριο 1:

Οι πολίτες για τους οποίους ισχύει το μέτρο, δηλώνουν τα self-tests στη σχετική εφαρμογή, έχουν λάβει οδηγία για διενέργεια επιβεβαιωτικού ελέγχου επί θετικού αποτελέσματος και τα θετικά αποτελέσματα δηλώνονται ως επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Δείτε επίσης

Δημόσιο: Οδηγίες στις Διευθύνσεις Προσωπικού για το self test
Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ
Δημόσιο-40η Εγκύκλιος: Διαδικασία self test-Αδεια ειδικού σκοπού διακοπών Πάσχα-Διευκολύνσεις εμβολιασμού
Μετακινήσεις το Πάσχα: ΦΕΚ με μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας έως και τη Δευτέρα 10.05.2021

Πριν φύγετε

Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση