Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προκηρύξεις 1ΕΑ και 2ΕΑ 2022: 5 σημαντικές επισημάνσεις υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκηρύξεις 1ΕΑ και 2ΕΑ 2022: 5 σημαντικές επισημάνσεις υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων από τον Πρόεδρο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας Σ. Λάππα.

5 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τις προκηρύξεις  1ΕΑ – 2ΕΑ/2022 .

Ενημέρωση από τον Σεραφείμ (Μάκη ) Λάππα Πρόεδρο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας.   

1.Που πρέπει να κάνω την αίτηση και ποία είναι η προθεσμία ;

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και η προθεσμία αρχίζει στις 4 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 και λήγει στις 23 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

2.Που θα καταθέσω τα δικαιολογητικά  μου και πότε ;

 Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων μελών , θα διενεργηθεί εξολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη υποενότητα στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. όταν θα εκδοθεί η πρόσκληση .

3.Τα καταχωρημένα και επικυρωμένα στοιχεία που υπάρχουν στον Ο.Π.Σ.Υ.Δ. θα πρέπει να τα ξανά καταθέσω;

Δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του ΥΠΑΙΘ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την παρούσα.

4. Η πιστοποίηση γνώσεων Ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει ημερομηνία λήξης;

Η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ., από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα Ο.Ε.Ε.Κ. μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., τον Ε.Ο.Π.Π. και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους είναι αόριστης διάρκειας .

5.Την φετινή προϋπηρεσία  μέχρι πότε θα πρέπει να την υπολογίσω;

Για  την κατάταξη στους οικείους πίνακες, θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων της πρόσκλησης.

Δείτε σχετικά

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 2022 ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα-Πτυχία ΕΒΠ-Παιδαγωγική Επάρκεια 

Εκδοση Προκηρύξεων 1ΕΑ-2ΕΑ/2022: Ανακοίνωση ΑΣΕΠ-Εφιστάται η προσοχή στο παράβολο 

Δείτε ακόμη

Τι πρέπει να προσέξω στην αίτηση ΑΣΕΠ για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ & 2ΕΑ/2022: Ενημέρωση από ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Πως πληρώνω το παράβολο ΑΣΕΠ: Αναλυτικές οδηγίες και video 

Πως επικυρώνονται τίτλοι-πιστοποιητικά-βεβαιώσεις: Οδηγίες και κατευθύνσεις από το ΑΣΕΠ 

Πως κάνουμε εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ ως νέοι χρήστες: Η διαδικασία βήμα-βήμα σε video και σε Εγχειρίδιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

3 Σχόλια

 1. Μαλζάρκα Αννέτα σε

  Στο ΦΕΚ που αφορά την προκήρυξη 2ΕΑ/2022 στον πίνακα που αναφέρονται τα πτυχία που έχουν συνάφεια με την σχολική ψυχολογία σε κάποια αναγράφεται μέχρι τον 4/2019.Τι σημαίνει αυτό?
  Στο εξής αυτά τα μεταπτυχιακά σεν θα είναι ισοδύναμα με το μεταπτυχιακό της σχολικής ψυχολογίας?

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Λογικά αυτό σημαίνει, αλλά πάρτε τηλ. και το ΑΣΕΠ και ΥΠΑΙΘ.

 2. Κάτια σε

  Καλημέρα σας,

  Για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία που το πιστοποιητικό αναπηρίας τους λήγει μέσα στον Απρίλιο και περνάνε επιτροπή τέλη Μαΐου -μετά την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων- έχει προβλεφθεί κάτι ? είναι επείγον το υπουργείο να δώσει άμεσα γι αυτό διευκρινίσεις καθότι στην προκήρυξη αναφέρεται: ” τονίζεται ιδιαιτέρως ότι τα προσόντα ή τα κριτήρια που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην αίτηση συμμετοχής του στη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων”.Μπορούμε να καταθέσουμε την αίτηση οτι είμαστε εν αναμονή για να περάσουμε επιτροπή και την προηγούμενη γνωμάτευση με το ποσοστό αναπηρίας ?

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γράψτε μία απάντηση