Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συνάφεια Μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην ειδική αγωγή-Επιστολή διαμαρτυρίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συνάφεια Μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην ειδική αγωγή – Επιστολή διαμαρτυρίας αποφοίτων για το θέμα του αποκλεισμού λόγω μη συνάφειας.

Ακολουθεί η επιστολή αποφοίτων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συνάφεια Μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Ειδική Αγωγή

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, αναφορικά με την υπ’ αριθ. 54929/Ζ1/8-4-2019 (Β΄1217) υπουργική απόφαση περί διαπίστωσης της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας.

Είχαμε εισαχθεί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το χειμερινό εξάμηνο του 2015 και ολοκληρώσαμε τις σπουδές το χειμερινό εξάμηνο του 2020. Το Μεταπτυχιακό δίπλωμα εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2021  και στη συνέχεια λάβαμε και την ισοτιμία από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού δεν υπήρχε πρακτική άσκηση, όμως μεταγενέστερα  κατόπιν σχετικής νομοθεσίας  και  συγκεκριμένα  της υπ΄αριθ. 54929/Ζ1/8.4.2019 υπουργικής απόφασης για τη διαπίστωση της συνάφειας απαιτείται, επιπλέον, η πραγματοποίηση υποχρεωτικής Πρακτικής Άσκησης. Η υπουργική απόφαση στην ουσία αναφέρει ότι μέχρι 10/4/2019 όσοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, το Μεταπτυχιακό τους θα έχει συνάφεια  χωρίς την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης. Οι υπόλοιποι που τελείωσαν μεταγενέστερα, δηλαδή μετά τις 10/04/2019, ενώ είχαν εισαχθεί στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου δεν υπήρχε ως δεδομένο η πρακτική άσκηση, δεν έχουν συνάφεια.

Να προσθέσουμε επίσης ότι είχαμε επικοινωνήσει με το Υπ. Παιδείας γιατί σκεφτόμασταν να κάνουμε παύση σπουδών και  να μπούμε σε άλλο πρόγραμμα με πρακτική και μας είχαν διαβεβαιώσει πως η πρακτική ισχύει για όσους θα μπουν σε ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα από τη μέρα που ψηφίστηκε η νομοθεσία, όχι για τους προηγούμενους εισακτέους .

Πρόσφατα εκδόθηκε  η προκήρυξη  3ΕΑ/2022(18-04-2022) Ειδικής Αγωγής για μόνιμο διορισμό, στο πλαίσιο της οποίας αποκλειόμαστε να μπούμε στον κύριο πίνακα της Ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης, λόγω μη συνάφειας.

Έχουμε έναν τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, όπου είναι συνυφασμένο με την ειδική αγωγή, χωρίς όμως να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις δομές της ειδικής αγωγής, αφού λόγω της νομοθεσίας, ο τίτλος σπουδών μας δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια με την ΕΑΕ.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, πλήττονται τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και οι λόγοι για τους οποίους εισαχθήκαμε σε αυτό το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

Σας παρακαλούμε πάρα πολύ να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που θα εξασφαλίζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και θα μας εντάσσουν επάξια στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής.

Θεωρείται ανεπίτρεπτο ο κόπος αλλά και ο χρόνος που αφιερώσαμε για τη διεκπεραίωση και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού να πάει χαμένος, λόγω έλλειψης επικοινωνίας, ορθής συνεργασίας και αμέλειας των εκάστοτε υπευθύνων.

Καθίσταται λοιπόν, αδήριτη αναγκαιότητα  του  Υπουργείου Παιδείας να συνδράμει προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Απόφοιτοι Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Δείτε επίσης

Τελειόφοιτοι μεταπτυχιακού ΕΑΠ: Διαμαρτυρία για τις βεβαιώσεις σπουδών Πανεπιστημίων πριν λήξει το εξάμηνο 

Βουλή-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Οριακά εφικτό προσωρινοί πίνακες τέλος Αυγούστου

Τελειόφοιτοι ειδικής αγωγής-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Αποκλεισμός από Πίνακες λόγω μη έγκαιρης λήψης βεβαίωσης σπουδών 

Ζέτα Μακρή: Προχωράμε σύντομα σε νέους διορισμούς-Τι είπε για τις ειδικότητες Χορού και Κινηματογράφου

 Μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση: Πάνω από 6.000 έχει ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Σιωζου Σεβαστή σε

    Καλησπέρα σας, διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο και σας αποστέλλω εκ μέρους των αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος επιστήμες της αγωγής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καθώς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
    Ειναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος τρόπος επικοινωνίας με τους συγκεκριμένους απόφοιτους?

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Πρόκειται για προσωπικό email και δεν γνωρίζουμε αν επιθυμεί ο αποστολέας να κοινοποιηθεί αυτό το προσωπικό δεδομένο.

Γράψτε μία απάντηση