Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συνεχίζονται οι επιστολές διαμαρτυρίας για τις βεβαιώσεις σπουδών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συνεχίζονται οι επιστολές διαμαρτυρίας για τις βεβαιώσεις σπουδών πριν λήξει το εξάμηνο σπουδών, όπως αναφέρουν.

Δυο επιστολές διαμαρτυρίας για τις βεβαιώσεις σπουδών

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες δια επιστολών, τώρα απόφοιτων του 2019, του μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής Λευκωσίας-Πατρών, στους οποίους όπως αναφέρουν δεν χορηγήθηκε βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών το 2019 για να την καταθέσουν στην αίτησή τους στον ΑΣΕΠ, για την τότε σύνταξη Πινάκων για μόνιμο διορισμό και πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ φέτος τα πανεπιστήμια αυτά Λευκωσίας-Πατρών που συνεργάζονται έδωσαν αυτές τις βεβαιώσεις στους φοιτητές πριν τη λήξη του εξαμήνου.

Επίσης διαμαρτύρονται στην ίδια επιστολή και τελειόφοιτοι μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής του ΕΑΠ, το οποίο ξεκαθάρισε δημόσια τη θέση του, όπως αναφέρουν,  πως δεν δίνει βεβαιώσεις στους φοιτητές του πριν το εξάμηνο λήξει.

Τέλος με άλλη επιστολή, συμμετέχοντες στην προκήρυξη 3ΕΑ/2022 διαμαρτύρονται για τη χορήγηση βεβαιώσεων ολοκλήρωσης σπουδών πριν λήξει το εξάμηνο σπουδών.

Επιστολή 1η

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας οι απόφοιτοι του 19 του μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής Λευκωσίας-Πατρών.

Σε εμάς δεν χορηγήθηκε βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών το 19 για να την καταθέσουμε στην αίτησή μας για αναπληρωτές και μόνιμο διορισμό διότι το πανεπιστήμιο Πατρών μας έλεγε ότι είναι παράνομο να δοθούν τέτοιες βεβαιώσεις πριν τη λήξη του εξαμήνου. Φέτος όμως τα πανεπιστήμια αυτά Λευκωσίας-Πατρών που συνεργάζονται έδωσαν αυτές τις βεβαιώσεις στους φοιτητες 4ου εξαμήνου ΠΡΙΝ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ΕΑΠ ξεκαθάρισε δημόσια τη θέση του πως για τον ίδιο λόγο ΔΕΝ δίνει βεβαιώσεις στους φοιτητές του ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ.

Το πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για αυτό το ζήτημα και ούτε παίρνουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον κύριο Πρύτανη ο οποίος πριν λίγες μέρες έλεγε πως δεν θα δοθούν βεβαιώσεις πριν τη λήξη του εξαμήνου.

Όμως οι βεβαιώσεις δόθηκαν με υπογραφή καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών!!! Σε ποια απόφαση λοιπόν στηρίχτηκε το πανεπιστήμιο και υπεγραψε αυτές τις βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών χωρίς να έχει λήξει το εξαμηνο;

Θα θέλαμε να λυθεί δίκαια αυτό το θέμα και να ακυρωθούν αυτές οι βεβαιώσεις κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από την υπηρεσία που ελέγχονται (ΑΣΕΠ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..)

Υ.Γ. Θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτηση του ΑΣΕΠ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και για πανεπιστήμια όπως το Φρέντερικ που ακολούθησαν την ίδια τακτική προσβάλλοντας την αξιοκρατική κατάταξη των αποφοίτων στους πίνακες εκπαιδευτικων.

Επιστολή 2η

Ακατανόητα πράγματα σχετικά με τις βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών στο μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας

 Τις τελευταίες μέρες διαγράφεται μιας τραγελαφική κατάσταση:

Για το μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (μεταπτυχιακό με ελληνικό ΦΕΚ) χορηγούνται βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών πριν τη λήξη του εαρινού εξαμήνου.

Την ίδια στιγμή το ΕΑΠ αναφέρει ότι δεν μπορεί να δώσει τις αντίστοιχες βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών στους φοιτητές του πριν τη λήξη του εαρινού εξαμήνου, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω κανονισμός διέπει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Αυτό που αναφέρει το ΕΑΠ αναφερόταν μέχρι πρόσφατα και από αρμόδιους του μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τι άλλαξε τελευταίες μέρες και στο εν λόγω μεταπτυχιακό χορηγούν βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών πριν τη λήξη του εαρινού εξαμήνου;

Είναι άξιο απορίας, επίσης, ότι δεν έχει βγει ανακοίνωση για τους φοιτητές του εν λόγω μεταπτυχιακού όπου να αναφέρεται βάσει ποιας απόφασης τα αρμόδια όργανα των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια, κάτι το οποίο δημιουργεί αμφιβολίες για τη νομιμότητα της ενέργειας σε όλους τους συμμετέχοντες στις προκηρύξεις ΕΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ενέργεια δημιουργεί άδικη αντιμετώπιση και μεταξύ των ίδιων των τελειοφοίτων φοιτητών του εν λόγω μεταπτυχιακού καθώς πολλοί δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν τις εν λόγω βεβαιώσεις εντός των προθεσμιών των αιτήσεων.

Το δε πλήρως ακατανόητο είναι η χορήγηση βεβαιώσεων σε φοιτητές που δεν έχουν συμπληρώσει το 4ο εξάμηνο φοίτησης (δηλαδή δεν έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης).

Δείτε σχετικά

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συνάφεια Μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην ειδική αγωγή-Επιστολή διαμαρτυρίας 

Τελειόφοιτοι μεταπτυχιακού ΕΑΠ: Διαμαρτυρία για τις βεβαιώσεις σπουδών Πανεπιστημίων πριν λήξει το εξάμηνο 

Δείτε επίσης

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ-Οδηγός: Συνολική ενημέρωση για αιτήσεις και κατάθεση δικαιολ/κών από τον Β. Βούγια και τη Γ. Μπουλμέτη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Αποστολης σε

    Καλημερα σας κ.Βουγια. Στον αριθμο των διορισμων που θα ανακοινωθουν απο το ΥΠΑΙΘ θα ειναι και αυτοι της Ειδικης Αγωγης ;

Γράψτε μία απάντηση