Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προκήρυξη 2 θέσεων ειδικών παιδαγωγών με ειδίκευση σε εφαρμογές της Ψυχολογίας από τη Μονάδα για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκήρυξη 2 θέσεων ειδικών παιδαγωγών με ειδίκευση σε εφαρμογές της Ψυχολογίας από τη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης”.

Προκήρυξη 2 θέσεων ειδικών παιδαγωγών

Η Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης”* ανακοινώνει την προκήρυξη για δύο θέσεις ειδικών παιδαγωγών με ειδίκευση σε εφαρμογές της Ψυχολογίας στη σχολική κοινότητα ή και στην εκπαίδευση και Ψυχολόγων με ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ομαδικό πνεύμα και η διάθεση συνεργασίας.

Απαιτείται διαθεσιμότητα κατ’ ελάχιστον 8 απογευματινών ωρών την εβδομάδα.

Αποστολή βιογραφικών στο info@doxiadis-unit.gr με αιτιολογία ΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ Ή ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

*Τι είναι η Μονάδα Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης”

Η «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» είναι επιστημονική αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Αποτελεί την  πρώτη διεπιστημονική ομάδα από το 1982 στην Ελλάδα για την σωματική  και ψυχική  υγεία παιδιών και εφήβων, για την προστασία και ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Εμπνευστής και ιδρυτής της ήταν ο Καθηγητής Παιδιατρικής Σπύρος Δοξιάδης, ο οποίος πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύνθετων αναπτυξιακών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας είναι η συνεργασία ειδικών στα πλαίσια διεπιστημονικής ομάδας.

Βασική φιλοσοφία της είναι η ολιστική σφαιρική ιατρική προσέγγιση, βιολογική και ψυχοκοινωνική, των διαταραχών της αναπτυξιακής και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Η Μονάδα έως σήμερα κατάφερε να λειτουργήσει αδιάλειπτα, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πάνω από 200.000 παιδιά και οικογένειες, της Αθήνας και της επαρχίας.

Η Μονάδα λειτουργεί στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σκοποί της Μονάδας

Η παροχή διάγνωσης και θεραπείας στο παιδί και την οικογένειά του βασιζόμενη σε τεκμηριωμένες επιστημονικές πρακτικές.

Η ανάπτυξη ερευνητικής, εκπαιδευτικής και πρακτικής δραστηριότητας με στόχο το παιδί για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας του, για την προστασία και ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και για την καλυτέρευση του φυσικού και οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η παροχή κοινωφελούς και κοινωνικού έργου.

Η υποβολή προτάσεων στα πλαίσια εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων που αφορούν δράσεις τις οποίες αναπτύσσει η εταιρία.

Η ευαισθητοποίηση του επιστημονικού και κοινωνικού συνόλου ή αντιπροσωπευτικών ομάδων, φορέων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα το παιδί, την εξέλιξη του, τις ανάγκες του, τις δυσκολίες του για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας του.

 Η οργάνωση και παροχή δράσεων πρόληψης με στόχο το παιδί και το περιβάλλον του.

Δείτε επίσης

Διάκριση ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: Αναδείχθηκε ως ένα απο τα κορυφαία σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ευρώπης 

Δικαιώματα παιδιού-μέτρα covid: Αποτύπωση επιπτώσεων-Εκθεση Συνήγορου του Πολίτη και UNICEF 

Ουκρανοί μαθητές πρόσφυγες: Επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς 

Ημερίδα-Learning from the Extremes: Μείωση ψηφιακού χάσματος σχολικών κοινοτήτων 

Επιμόρφωση-Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18.04.2022 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση