Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προκήρυξη Διευθυντών σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα: Τι είπε η N. Κεραμέως για την επιλογή στελεχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκήρυξη Διευθυντών σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα: Τι είπε η Υπουργός Ν. Κεραμέως για την επιλογή στελεχών και το χρονοδιάγραμμα.

Προκήρυξη Διευθυντών σχολείων – Χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και κάποιες σχετικές με την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, αναφορικά με το που βρισκόμαστε, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιλογή Διευθυντών σχολείων και τι θα γίνει με την επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών, καθότι πολλές θέσεις αυτών βρίσκονται σε αναπλήρωση για διάφορους λόγους.

Για τις έως σήμερα επιλογές στελεχών είπε:

“Υπάρχει μια σειρά στη διαδικασία κρίσης των στελεχών εκπαίδευσης σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Εχουμε ολοκληρώσει τις κρίσεις 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης, ολοκληρώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης. Να θυμίσω ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται από επιτροπές αποτελούμενες από Πανεπιστημιακούς, οι οποίοι απασχολούνται προφανώς παράλληλα με τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνουμε με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και θα ξεκινήσει η διαδικασία όπως έχουμε πει και για τους Διευθυντές σχολείων”.

Για την επιλογή Δ/ντών σχολείων και το τυχόν χρονοδιάγραμμα είπε:

“Οπως ξέρετε οι κρίσεις Διευθυντών δεν έχουν γίνει πολλά χρόνια και θα ακολουθηθεί το νέο πλαίσιο όπως αυτό είναι σε ισχύ στον ψηφισμένο νόμο της Κυβέρνησης, άρα θα εκδοθεί Προκήρυξη στη βάση αυτή ακριβώς του νόμου για τους νέους Διευθυντές σχολείων.

Η Προκήρυξη θα εκδοθεί άμεσα το επόμενο διάστημα, είναι όμως μια διαδικασία χρονοβόρα και εκτενής, αφορά 14.000 ανθρώπους, άρα χρειάζεται χρόνο για να γίνουν όλα αυτά και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα. Οταν το έχουμε θα ενημερώσουμε”.

Για το θέμα της επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών είπε:

“Για τους Περιφερειακούς Διευθυντές προβλέπεται στο νόμο η διαδικασία. Οι Διευθυντές των σχολείων προηγούνται με την έννοια της λήξης της θητείας. Η θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών ολοκληρώθηκε μόλις τώρα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά επιλογής όπως περιγράφεται στο νόμο και αυτή σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Τι απάντησε για τη στέγαση αναπληρωτών, την αύξηση μισθών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες 

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ 

Πρόγραμμα πανελλαδικών 2023: Εξετάσεις ΓΕΛ 2 έως 12 Ιουνίου και ΕΠΑΛ από 1η έως 16 Ιουνίου 2023 

Προσεχώς: Νέο σύστημα διορισμών-Προσλήψεις Ψυχολόγων, Κ.Λ, Σχολ. Νοσηλευτών-Αξιολόγηση-Επέκταση ωραρίου σχολείου-Προγράμματα σπουδών ΣΜΕΑΕ 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Κεραμέως για καινοτομίες στα σχολεία-αξιολόγηση εκπαιδευτικών-θέρμανση αιθουσών-φοιτητική στέγη-μέτρα covid

Ασκηση ιδιωτικού έργου: Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ για 10ωρο και εμπορική ιδιότητα-Αμοιβές | Παράθεση νομοθεσίας 

Ωράριο εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Απαλλαγή μαθητών από Θρησκευτικά-Φυσική Αγωγή-Μουσική: Oρίζονται όροι και προϋποθέσεις σε Υ.Α

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση