Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόληψη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: Ημερίδα ΠΕΚΕΣ Στερεάς και Διεύθυνσης Π.Ε Φωκίδας-Τετάρτη 14.12.2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόληψη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: Ημερίδα ΠΕΚΕΣ Στερεάς και Διεύθυνσης Π.Ε Φωκίδας-Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00.

Πρόληψη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Η Διεύθυνση Π.Ε. Φωκίδας σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας και στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής – παιδαγωγικής ενημέρωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών, αλλά και της διάχυσης υπεύθυνης πληροφόρησης σχετικής με την αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών στο ευρύ κοινό και ειδικότερα στους γονείς, διοργανώνουν ενημερωτική – επιμορφωτική εξ αποστάσεως ημερίδα, με θέμα:

«Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

 Ομιλητές:

  • Έλενα Ράπτη, Βουλευτής  Α΄ Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
  • Όλγα Ηλιοπούλου, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας

«Παιδική Προστασία: Δικαιώματα – Υποχρεώσεις πολιτών, γονέων, εκπαιδευτικών»

  • Εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσω διαδικτύου»

  • Χρίστος Μαρκαντώνης, Οργανωτικός Συντονιστής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας

        «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών για την προστασία του παιδιού»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω webex event  την

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00

Στόχος της ημερίδας είναι η σφαιρική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων για να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία και να αναπτυχθούν κοινές ενδεδειγμένες πρακτικές, ως ασπίδα προστασίας των παιδιών μας από τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παθογένεια της κοινωνίας με τεράστιες επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική, σωματική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών, ενώ δημιουργεί βαθιά εσωτερικά τραύματα που επηρεάζουν και τη μετέπειτα πορεία τους ως ενήλικες.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν κατ΄ αρχήν συγκεκριμένες πρακτικές, καθώς και εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Ι.Κ.Υ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα (που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς) για την ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση και εκπαίδευση των παιδιών από τη νηπιακή ακόμη ηλικία, ώστε να μάθουν να αυτοπροστατεύονται και να μιλούν, όταν νιώθουν ότι απειλούνται. Επίσης θα παρουσιαστούν οι υπάρχοντες υποστηρικτικοί φορείς και οι ενδεδειγμένοι τρόποι ενέργειας, για να ενισχυθεί η Πρόληψη, αλλά και η αντιμετώπιση του φαινομένου, ώστε  καμία  περίπτωση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης να μην αποσιωπείται, κανένα παιδί να μη μένει απροστάτευτο και κανένας θύτης ατιμώρητος.

Συμμετοχή μέσω των συνδέσμων:

  • Webex event:


https://minedu-primary2.webex.com/minedu-primary2/onstage/g.php?MTID=e23b66965c95aca222b4c53f184c22a74

Event password1234 (αν ζητηθεί, είναι προσυμπληρωμένο)
Event number:     2671 731 5843

 

Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν και θα επιβεβαιώσουν την παρουσία τους κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 Πληροφορίες για την ημερίδα σε: http://stellad-old.pde.sch.gr/pekes  και  http://dipe.fok.sch.gr

Ο  Οργανωτικός Συντονιστής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας – Δρ. Χρίστος Β.  Μαρκαντώνης

Η Διευθύντρια Δ/νσης Π.Ε. Φωκίδας – Αμαλία Β. Παπαϊωάννου, M.Phil., M.Ed.

Δείτε επίσης

Βιωματικές δράσεις ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία 

Πρόγραμμα Erasmus-ΠΔΕ Αττικής: Επαγγελματική Ανάπτυξη και Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές-Πέμπτη 15.12.2022 

Πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού: Διάταξη στο νόμο 4997/2022 

Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης: Τα άρθρα 51 και 52 του ν. 4997/2022 

Διαπίστωση αναπηρίας και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών: Διάταξη στο νόμο 4997/2022

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply