Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προμήθεια 2 self test από μαθητές-εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σχολείων από Τετάρτη 19 Μαΐου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προμήθεια 2 self test από μαθητές-εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σχολείων από Τετάρτη 19 Μαΐου για την ερχόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Προμήθεια 2 self test

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, από αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου θα μπορούν να προμηθεύονται δυο (2) αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) από τα Φαρμακεία, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων της χώρας.

Η προμήθεια των  self test

θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ώρες των Φαρμακείων, πλην διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων.

Τα δυο (2) αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) που θα λάβουν οι δικαιούχοι αφορούν σε ένα για την ερχόμενη εβδομάδα και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Από εχθές Δευτέρα 17.05

απαιτείται, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘ, η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο

κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Αναφορικά με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για τη διενέργεια ενός self test αντί για 2

που ίσχυε έως τώρα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών περί την πανδημία κορονοϊού κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία και στις αρχικές συζητήσεις γινόταν λόγος για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Ομως η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

κα Ζέττα Μακρή, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, είπε πως η εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα self test την εβδομάδα και η ερμηνεία της είναι πως απεδείχθη πως τα 2 τεστ την εβδομάδα ήταν επαρκή για την καταγραφή των πρώτων λίγων κρουσμάτων.

Δείτε επίσης

Self test-σχολεία: Εισήγηση επιτροπής το ένα τεστ-Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθού εκπαιδευτικών μη εμβολιασθέντων
Εξαδάκτυλος-self test στα σχολεία: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για διενέργεια 2 τεστ την εβδομάδα
ΦΕΚ-Μέτρα άρσης lockdown: Από την Παρασκευή 14 έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021
Υπουργείο Παιδείας: Ενα self test την εβδομάδα για τα σχολεία από 17.05-Ανακοινώσεις για εξετάσεις ΑΕΙ

Δείτε ακόμη

Self test-IEK-ΣΔΕ-Κολλέγια από 17 έως 23 Μαΐου 2021: Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σε ΦΕΚ
ΑΕΙ-self test: Τροποποίηση ΚΥΑ για υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο σε φοιτητές-διδακτικό και λοιπό προσωπικό
Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση